SÜ'de 'Mevlana Değişim Programı' Protokolü İmzalandı

Selçuk Üniversitesi ile Azerbaycan'daki Kafkas Üniversitesi arasında "Mevlana Değişim Programı" protokolü imzalandı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki üniversite arasındaki ilişkilerin daha iyi seviyelere geleceğine inandığını ifade etti.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç'i SÜ'de görmekten dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Gökbel, "Kendisiyle zaten 35 yıllık dostluğumuz var. Aramızdaki dostluğun, iki üniversite arasında imzalanan bu güzel projelerle devam etmesinden ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Kendileriyle aramızda daha önceden imzaladığımız anlaşmanın devamını, Mevlana Değişim Programı ile daha da geliştireceğiz. İki üniversite arasındaki ilişkilerin öğrenciler ve akademisyenler seviyesinde de en iyi şekilde devam etmesini dilerim" diye konuştu.

Prof. Dr. Saniç de Azerbaycan ve Türkiye arasında köklü ilişkiler olduğunu söyledi.

İmzalanan değişim programının faydalı olacağını belirten Saniç, şunları kaydetti:

"Haydar Aliyev'in de söylediği gibi 'Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir '.Biz aynı milletin insanlarıyız. Bu iki milletin bir arada tutulması ve beraber iş yapması çok önemli. Türkiye'den Azerbaycan'a ya da Azerbaycan'dan Türkiye'ye ne kadar çok öğrenci gelirse, bu birliktelik o kadar artacaktır. Aynı zamanda Mevlana Değişim Programı, Türkiye'nin de önünü açmıştır. Türk öğrencilerin Azerbaycan'da daha geniş iş olanaklarına sahip olacaklarına inanıyorum ve bu anlaşmanın da bu yüzden çok önemli olacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA