İzmir’de Tıp Eğitiminde Güçbirliğine Devam

Tıp bayramını her yıl ortak bir programla kutlayarak örnek bir işbirliğini imza atan İzmir’deki 5 tıp fakültesinin dekanı, son toplantısını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

İzmir’de Tıp Eğitiminde Güçbirliğine Devam
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan evsahipliğinde düzenlenen yemeğe; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Akar ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç.Dr. Mustafa Tözün katıldı.

İzmir’deki Tıp Fakülteleri’nin durum değerlendirmesinin yapıldığı toplantı ile ilgili bilgi veren İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, ortak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunmak, mevcut problemlerin paylaşımı ve çözüm yollarını belirlemek amacıyla her ay bir araya geldiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Malas, “Toplantılarımızda üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz için neler yapabilirizi konuşuyoruz. İzmir’de tıp eğitimini daha iyi seviyelere getirmek adına bu birlikteliği oldukça önemsiyoruz. Üniversitelerarası çalışmaları daha verimli hale getirmek amacıyla bir araya geldik. Bu tür çalışmaların üniversitemize ve şehrimize katkı sağlaması temennisindeyiz” diye konuştu
Kaynak: İHA