İstanbul Müftüsü Yaran'dan Açıklama

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Hak etmeden, hakkınız olmayan hiçbir şeye talip olmayacaksınız" dedi.

Yaran, Karabük Müftülüğü tarafından Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Kazanç Ahlakı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, araya birilerini koyarak başkalarının önüne geçmenin haklı bir kazanç olmadığını söyledi.

Herkesin kendine göre bir ahlak anlayışı olduğunu, kimilerinin örf ve adeti ahlakın kaynağı gördüğünü, kimilerinin farklı inançları veya felsefeyi ahlakın kaynağı gördügünü ifade eden Yaran, şöyle konuştu:

"İslam ahlakının kaynağı kitap ve sünnettir. Kazancın temelinde rıza vardır. Kazancınıza Allah razı olmalıdır. Böyle bir kazanç yolunu Allah kabul etmelidir. Hak etmek esas. Hak etmeden, hakkınız olmayan hiçbir şeye talip olmayacaksınız. 'Ben para vermiyorum da hatırımı kullanıyorum' bununda olmaması lazım. Ne başkasının hakkını üzerimize geçireceğiz, ne de Ahmet'in hakkını Mehmet'e, Ayşe'nin hakkını Fatma'ya geçireceğiz. Araya birilerini koymak, birilerini koyarak başkalarının önüne geçmek bu haklı bir kazanç değildir, kazanç ahlakının en tepe noktasında olması gereken ilkedir."

Konferansa, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Müftüsü Halil Bektaş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA