CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu, "Her yurttaşımdan, her Atatürkçüden, her bayrağını sevenden, her Cumhuriyetten yana olandan bir isteğim var; Bir AKP'ye oy vermiş yurttaşımızı ikna edip, bu seçimde CHP'ye, halkın partisine birlikte oy versin" dedi.

Kılıçdaroğlu, Alanya ilçesindeki İskele Meydanı'nda otobüs üzerinden halka hitaben yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde Alanyalılardan destek istedi.

Partisine yeni isimler katıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, geçmiş dönemlerde farklı partilere oy veren tüm yurttaşların başının üzerinde yeri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ve insanların endişeyle uyandıklarını savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"En umutsuz koşullarda bu ülkede ulusal bağımsızlık savaşı vermişsek aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, daha önce farklı partilere oy verdiniz. Demokrat Parti, Anavatan Partisine oy verdiniz. Bu partilerle bizim demokrasi, özgürlükler, laik, sosyal demokrat, cumhuriyet konusunda bir farkımız yoktu. Ülkemizi seviyorduk, cumhuriyeti seviyorduk. Şimdi yol ayrımına geldik. Bir tarafta cumhuriyet. diğer tarafta cumhuriyete karşı olanlar var. Cumhuriyeti savunacaksak birlikte beraber mücadele edeceğiz."

Valiliklerde ve bazı kurumların tabelalarında "Türkiye Cumhuriyeti" ibaresinin kaldırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, bu ibarenin hangi gerekçeyle kaldırıldığını sordu.

CHP olarak bu durumu asla kabul etmeyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekillerin konuyla ilgili olarak soru önergesi verdiklerini hatırlatarak, "Tabelalardaki Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili soru önergesine 'Tabela dar geldi, yer yoktu' diye cevap geldi. Dar gelen senin kafan, senin kafan almıyor orayı" diye konuştu.

Türkiye'de ve dünyada barış istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların savaş meydanlarından geldikten sonra zorunlu olmadıkça savaşın bir cinayet olduğunu vurguladıklarını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü savunduğunu anlattı.

Barışın olduğu yerde huzurun, sevginin, kardeşliğin, özgürce yaşama olanağının olduğunu ancak savaşın olduğu yerde gözyaşının, üzüntünün, acının olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Savaş kışkırtıcılığını hiç yapmayacağız. 'Suriye'ye vurun' diyor. Bu halk savaş istemiyor, 'İslam coğrafysanda kan dökülmesin' diyor. Sen savaş istiyorsan çocuklarını gönder, elinden tutan mı var, kendi çocuklarını göndermeyecek, miletin çocuklarına 'git orada savaş' diyecek. Hayır efendim, CHP olduğu sürece savaşa karşı çıkacağız. Tek hedefimiz yurtta barış dünyada barış" dedi.

Halk arasında 2B yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, köylülerin haklarına sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Antalya'da 100'ün üzerinde beldenin kapatıldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, CHP iktidara geldiği takdirde tüm belediyelerin yeniden açılacağı sözünü verdi.

-"AK Parti'ye oy verenleri ikna edin"

CHP'nin huzurdan, barıştan yana tavır sergilediğini, halkının demokratik ortamda özgürce yaşamasını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, partisine destek verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her yurttaşımdan, her Atatürkçüden, her bayrağını sevenden, her cumhuriyetten yana olandan bir isteğim var. Bir AKP'ye oy vermiş yurttaşımızı ikna edip, bu seçimde CHP'ye, halkın partisine birlikte oy versin. AKP'ye oy vermiş vatandaşımıza gidin, şikayetin var mı, kimsenin kimliğiyle, inancıyla oynanmasın mı istiyorsun diyeceksiniz ve kol kola sandığa gideceksiniz, oyunuzu CHP'ye vereceksiniz."

CHP'nin bu ülkeyi kuran, kadın erkek eşitliğini savunan, insanı seven, demokrasiyi savunan parti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken 3 büyük devrimin gerçekleştirildiğini ve bunların altında da CHP'nin imzası olduğunu söyledi.

Demokrasiyi, özgürlüğü tüm yurttaşları için istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Önümüzde seçim var, demokratik yollarla oyumuzu kullanacağız ve haramilerden bu ülkeyi temizleyeceğiz" diye konuştu.

-Vural Savaş CHP'ye katıldı

Partisinin Alanya Belediyesi başkan adayının Şefik Türktaş olduğunu ve Türktaş için ilçe halkından destek beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, partisine katılan hukukçu-yazar Vural Savaş ve eski Alanya kaymakamı Cengiz Gökçe ile İsa Çelik'e rozet taktı.

Vural Savaş, hayatının en onurlu günün yaşadığını söyledi.

Partiye katılm ve destek vermenin tam zamanı olduğuna işaret eden Savaş, Kılıçdaroğlu'nun dürüst, demokrat, parti içinde demokrasiyi sağlamış bir insan olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA