Bilişimin Devleri Zirve'de Buluştu

Avrupa, Asya ve Afrika ülkelerinden bilişim profesyonelleri ve lider iş adamları CT Summit NOW Bilişim Zirvesi ’13'de bir araya geldi.

Zirve süresince 1740 alanında uzman konuşmacı, 22 ayrı konuda konferans, form, 117 panel, 39801 profesyonel katılımcı yer aldı.
24-26 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Zirvenin son gününde "Akıllı Şehir İstanbul" konferansına katılan Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin yaptığı sunumda ilçede yapılan "Akıllı Sosyal Hizmetler” konularında bilgiler aktardı.

Türkiye’den ve dünyadan önde gelen kanaat önderlerini ağırlayan ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi ’13’ katılımcılara alanında uzman konuşmacıları, konferansları, forumları, uygulama seminerleri, etkin uygulama ve gösteri alanları, eşleştirme toplantıları, sosyal etkinlikleriyle zengin bir içerik sundu.

“Daha Hiç Bir Şey Görmediniz” ana temasıyla 13. kez düzenlenen ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi ’13, konferans ve forumlarında uzmanlar sahne alarak, görüşlerini ve vizyonlarını katılımcılarla paylaştı.

Bu yıl 25-26 Eylül tarihlerinde üçüncü kez gerçekleşen Akıllı Şehir İstanbul Konferansı kapsamında belediyelerin gözünden ‘Akıllı Sosyal Hizmetler ve Yönetişim’ ana başlığında düzenlenen konferansta Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin bir sunum gerçekleştirdi.

Elektronik belge yönetimi ve coğrafi Bilgi sistemi ile teknolojiyi en üst seviyede uygulamalara aktardıklarını ileten Başkan Yardımcısı Şahin sözlerini şöyle devam etti;
“Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen çalışma alt yapısını hızlı bir şekilde tamamladık. Başakşehir İstanbul’un en hızlı nüfus artışı olan ilçesi, 350 bin nüfuzumuzun beş yıl sonra 750 bin civarında olacağı tahmin ediliyor. Şehrin keşmekeşinden uzaklaşmak için ilçemizi seçen vatandaşlarımızın mutluluğunu, huzurunu baz alarak, teknolojik alt yapıyla neler verebiliriz? düşünerek çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Murat Şahin, 1 buçuk yıldır üzerinde çalıştıklarını söylediği Living Lab çalışmalarını ve Living Lab’ın ilk projesi olan ‘Mobil Sağlık, ölçüm ve tarama’ sistemi hakkında da bilgiler aktardı.

Şahin, ““Belediyemizin teknoloji kullanımı ve uygulamalarında dünya şehirlerini örnek alarak geliştirdiği Living Lab’ın açılışını 20 güne kadar yapacağız. Living Lab’la Belediyecilikte çığır açmayı düşünüyoruz. Projeyi yurt dışı ve ülkemizdeki örneklerini inceleyerek gerçekleştirdik. İlçemizde inovasyon ve girişimcilik merkezimiz teknolojik ürünlerin geliştirildiği ve vatandaşla buluştuğu yer olacak. Living Lab’ın ilk projesi ‘Mobil Sağlık, ölçüm ve tarama’ sistemi de 01 Ekim 2013’de ilçede hayata geçiyor. Sistem hayata geçtiğinde ilçedeki vatandaşlarımız sağlık kurumlarına gitmeden, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden siteler, alışveriş merkezleri gibi mekanlarda 18 farklı kalemde sağlık testlerini yapabilecekler” dedi.

İlçede geleceğin teknolojisiyle kurulmuş akıllı şehirler oluşturmak için şimdiden kolları sıvadıklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Şahin, “Başakşehirliler için teknolojik standartlarla hizmet kalitemizi üst kademelere taşıyoruz. Yeni kurulacak yerleşim alanlarında ruhsat verilen evlerde Fiber alt yapı şartı koşuyoruz. Başakşehir’de akıllı ve çevreci binalar teknoloji kullanım standartlarını yükseltecek, kenti hizmet üretmek için cazibe merkezi haline getirecektir” dedi.

Başakşehir bilgi üretim ve teknolojilerinde Türkiye ortalamasının üstünde
Belediyenin teknoloji bazlı çalışmalarının ölçümlerle kontrol edildiğini belirten Şahin “İlçemizin bilgi üretim ve teknolojilerindeki gelişimi ölçtürdüğümüzde dünya ülkeleri arasında 27. sırada olduğunu gördük. Bu ölçümlerde Türkiye ortalamasına baktığımızda ülkemiz 69.sıradayken Başakşehir’in teknoloji anlamında Dünya’da söz sahibi konumda olduğunu gördük. Bizim hedefimizse ilçemizi bu sıralamada ilk 10’da görmektir” dedi.

Gazeteci Fikri Türkel'in moderatörlüğünü yaptığı konferansa Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Şahin'in yanı sıra Çekmeköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Latif Coşar, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Güler katıldı.

Geleceğin şehirlerinde ulaşım, çevre ve enerji, şehir güvenliği, akıllı sosyal hizmetler ve yönetişim konularının işlendiği konferansta kent yönetimlerinin sorunları, belediyeler bünyesinde “Akıllı Şehir” vizyonuyla üretilen çözümler tartışıldı.

Konferans soru cevap bölümüyle son buldu.

LIVING LAB BAŞAKŞEHİR STANDINDA ANLATILDI
Bilişim dünyasının yoğun ilgi gösterdiği Zirvede ayrıca katılımcılar, Fuaye alanında firmaların kurduğu stantlarda yakın gelecekte İstanbulluların hizmetine sunulacak birçok yeni hizmetle tanışma fırsatı buldu.

Başakşehir Belediyesi alanda kurduğu stantta, Türkiye ve dünyadan gelen yaratıcı Bilgi ve İletişim Teknolojileri ilişkili ürün ve hizmetlerin geliştirildiği, gerçek ortamda denendiği ve görücüye çıktığı Türkiye’nin ilk “Living Lab (Yaşam Laboratuvarı)'nı ve belediye bünyesinde yapılan çalışmaları davetlilere anlattı.
Kaynak: İHA