'Bilimin Sultanları' sergisi Bursa'da açılacak

Kanada, ABD, Güney Afrika, Norveç, Malezya ve Dubai'de bulunan birçok bilim merkezinde sergilenen 'Bilimin Sultanları' sergisi, Türkiye'de ilk kez, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde kasım ayında sergilenecek.

'Bilimin Sultanları' sergisi Bursa'da açılacak
Eserler, Malezya'nın Kuala Lumpur ve Norveç'in Oslo kentinden yola çıktı.

Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi amacıyla hayata geçirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bilimin Sultanları sergisi ile geleceğin mucitlerine ışık tutmayı hedefliyor. Dünyanın ortak mirası olan bilime öncülük eden Müslüman bilim insanlarının icat ve keşiflerinin uygulamalı, interaktif ve görseller olarak sunulacağı Bilimin Sultanları sergisi, bugünün mucitlerine yol gösterecek, çalışmalarına ilham verecek nitelikte.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden Türkiye'nin en büyük bilim merkezi olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binası mimari değeri ve kapladığı alan bakımından Avrupa'nın ilk 5 bilim merkezi arasında yer alabilecek niteliğe sahip. Türkiye'de ilk kez Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binasında sergilenecek Bilimin Sultanları sergisi Bursalılara bir ilki daha yaşatacak. Kasım ayında kapılarını bilimseverlere açmayı planlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 6 ay süresince sergiye ev sahipliği yapacak. Bilimle, tarihle ve sanatla ilgili her kesimden büyük küçük her insanın dikkatini çekebilecek sergi rehberler eşliğinde gezilebilecek.