Ahmet Türkün Acı Günü

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün ağabeyi Hacı Demo Türk’ün cenazesi uçakla getirildiği Mardin’de defnedildi.

Ahmet Türkün Acı Günü
Kızıltepe Belediyesi’ne ait ambulansla Hacı Demo Türk'ün cenazesi Derik ilçesine bağlı Kasrı Kanco köyüne getirildi.

Köyün camisinde cenaze namazı kılındı ve ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’li Ahmet Tür, Sırrı Sakık, Altan Tan, Aysel Tuğluk, Hasip Kaplan, Altan Tan, Osman Baydemir, Fazıl Türk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Hacı Demo amcamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hem bizler şahsımız açısından hem de partimiz açısından burada yaşayan bölgede yaşayan halkımız açıdan çok acı bir kayıptır. Hacı Demo gibi bölgede sevilen sayılan bütün yaşamını bölgedeki düzen için barış için buradaki aileler toplum arasında barış için adamış bir insanı bir büyüğümüzü aile büyüğümüzü kaybettik. Buradan Hacı Demo’nun mezarının başında ben bir kez daha bütün halkımıza çağrı yapıyorum. Hacı Demo gibi aile büyüklerimiz bu güne kadar kan davalarını bitirmek aileler arasındaki husumetleri bitirmek için uğraşsınlar. Onun anısına bağlılığın bir gereği olarak da biz buradan bir kez daha ailelerimiz arasındaki husumetin bitmesi için çağrı yapıyoruz” dedi.

Ahmet Türk ise, “Gerçekten bölge barışına kardeşliğe ailelerimiz arasındaki husumetler konusunda gece gündüz çaba sarf eden bir insandı. Umut ediyorum ki bu gün Kürdistan’da Kürdistan halkı içinde bu ihtilafları çözecek insanların çıkacak görevini yerine getirecek çünkü barış insanlarına ihtiyaçlarımız var. İhtilafları çözecek insanlara ihtiyacımız var hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA