Tabip Odasından 'Kamu-özel Ortaklığı' Paneli

Adana Osmaniye Tabip Odası “Sağlıkta Konsorsiyumlar Dönemi: Kamu-Özel Ortaklığı” Paneli düzenledi.

Tabip Odasından 'Kamu-özel Ortaklığı' Paneli
Panele konuşmacı olarak Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca katıldı.

Adana Osmaniye Tabip Odası yönetimi, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve üyeleri, hekimler ve sağlık çalışanlarının katıldığı panel de şehir hastanelerinin Türkiye sağlık ortamını, kamu hastanelerini, diğer özel hastaneleri nasıl etkileyeceği, başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarını nasıl etkileyeceği, sağlık hizmetlerinin niteliğini, ulaşılabilirliğini ve halkın sağlığını nasıl etkileyeceği sorularına yanıt arandı.

Adana Osmaniye Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Halit Atik, yaptığı açış konuşmasında sağlıkta dönüşüm programının en son halkasının kampus hastaneleri olduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin yurttaşlarına, sağlık çalışanlarına, kamu maliyesine zarar verecek bu rüyayı gerçekleştirme inadından vazgeçin. Bu ülkenin sağlık çalışanları ve sağlık hakkına sahip çıkan yurttaşlar herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, nitelikli sağlık hizmeti için mücadeleye devam edecek. Bu mücadele insanlık mücadelesidir, bu mücadele hak ve adalet mücadelesidir” dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmail Bulca, "Liberal Dönem, Neoliberal Dönüşüm Dönemi, Dönüşüm Nasıl Oluyor, Kamu Hastane Birlikleri, Genel Sekreter ve Hastane Yöneticilerinin Yetkileri, 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ve Hizmet Bedelleri" konularına açıklık getirerek katılımcıların sorularına yanıt verdi.
Kaynak: İHA