Longoz Ormanları Havadan Görüntülendi

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı ve paramator pilotu Hamza Algül, 5 saatlik uçuşla Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki Longoz Ormanları'nın kuş bakışı görüntüsünü çekti.

Algül, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2 gün boyunca yaklaşık 5 saat havada kalarak, Mert, Saka, Hamam ve Pedina göllerini havadan görüntülediğini söyledi.

Trakya'nın tüm doğal güzelliklerini çekerek belgesel haline getireceğini belirten Algül, İğneada Longoz Ormanları'nın önemli bir doğal güzelliğe sahip olduğunu vurguladı.

Doğal güzellikleri ve yaban hayatını keşfetmek ve bunları insanlara göstermek istediğini ifade eden Algül, şunları kaydetti:

"İğneada'da 2 gün boyunca çekim için çalışma yaptım. Çalışma sonucunda 5 saatlik video görüntüsü ve 3 bin adet fotoğraf elde ettik. Türkiye'nin, Avrupa'nın en büyük Longoz Ormanı'nda 544 tür bitki, 219 tür kuş, 50 tür memeli, 25 tür sürüngen, 30 tür tatlı su balığı, 20 tür deniz balığı yaşıyor. Bu bölge kuş göç yolları üzerinde bulunuyor. En kısa sürede belgeselimi hazırlayarak kamuoyuna sunmayı hedefliyorum."

Kaynak: AA