Köy Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "AK Parti hizmet etmek için bahane arar. 160 kilometre mesafeye gitmeye takati, oralara hizmet götürmeye mecali kalmayanlar gibi bahaneler üreterek asla hizmetten kaçmaz" dedi.

Koca, AK Parti Sivrihisar İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği İlören ve Demirci köylerindeki "Köy Danışma Meclisleri" toplantısına katıldı.


Koca, İlören Köy Danışma Meclisi'ndeki konuşmasında, "AK Parti, KÖYDES ve BELDES programları kapsamında Eskişehir'in belde ve köylerine 87 milyon lira kaynak aktardı. Böylece Eskişehir'in 390 köyünün tamamı hizmetle tanıştı. Yapılan bu hizmetler sayesinde bugün susuz, yolsuz, elektriksiz ve telefonsuz köy kalmadı. Artık köylerimiz bizden yol, su, elektrik istemiyor. Daha fazla kilitli parke taş istiyor. Bunun içinde son günlerde Eskişehir'imizin ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaremize 4 milyon lira daha kaynak aktarıldı. Bu aktarılan kaynak ile köy ve beldelerimizin kilitli parke taş ihtiyacının tamamına yakını karşılanmış olacak" ifadelerini kullandı.


"AK Parti hizmet etmek için bahane arar. 160 kilometre mesafeye gitmeye takati, oralara hizmet götürmeye mecali kalmayanlar gibi bahaneler üreterek asla hizmetten kaçmaz" diyen Koca, "Çünkü hizmet etmek bizim şiarımızdır" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra İlörenliler'in sorularını yanıtlayan Koca, Büyükşehir Yasası ile köylerin mahalle statüsü kazanacağını ve haklarının aynen korunacağını belirtti.

Koca, İlören Köy Danışma Meclisi'nin ardından programlarına Demirci Köy Danışma Meclisi ile devam etti. Demirci köyünde de yoğun bir katılımla gerçekleşen danışma meclisi toplantısının sonrasında sorularını yanıtlayan Koca, vatandaşlarla sohbet etti.


Programlara AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nevzat Önder, İl Genel Meclisi Üyeleri Rahime Turan, Ahmet Sezer, Hüseyin Özyılmaz, Dümrek Belde Belediye Başkanı Ahmet Özçetin, il ve ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

Kaynak: AA