İzmir'in Expo 2020 Adaylığı

İzmir'in Expo 2020 adaylığına yönelik tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde Uluslararası Sergiler Bürosu delegerine resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, resepsiyonda yaptıkları konuşmalarda, İzmir'in adaylığı ve yapılan son çalışmalarla ilgili oylamada oy kullanacak delegelere seslendi.

Vali Toprak ile Kocaoğlu, İzmir'in EXPO 2020'ye evsahipliği yapmaya hazır olduğunu belirterek, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili delegeleri ayrıntılı bilgi verdi. Toprak ve Kocaoğlu, iktidar, muhalefet, İzmir halkı, yerel ve idari yönetimlerin hep birlikte bu projeye güçlü bir destek verdiklerine dikkati çekti.

Vali Toprak, İzmir'in 2020 Expo'ya evsahipliği yapması halinde 10 yıl içinde kente 50 milyar dolarlık yatırım yapılmasının planlandığını söyledi.

.

"Herkes için sağlık" sloganıyla yarışan İzmir'in Brezilya'nın Sao Paulo, Rusya'nın Yekaterinburg ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentleriyle yarıştığı EXPO 2020 için karar 27 Kasım'da Fransa'nın başkenti Paris'te verilecek.

Kaynak: AA