İtfaiye Eğitim Parkı Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında “İtfaiye Eğitim Parkı”nın açılışını gerçekleştirdi.

İtfaiye Eğitim Parkı Açıldı
Büyükşehir Belediyesi Sancak İtfaiye Grubu’nda düzenlenen törene Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, oda başkanları, muhtarlar, itfaiyeciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, itfaiyeci kıyafeti giyen halk oyunları ekibinin gösterisi ile başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı konuşmada, gece gündüz demeden her türlü şart altında kendi canlarını ortaya atan itfaiyecileri tebrik etti. Son yıllarda itfaiye teşkilatını adeta yeniden oluşturduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, daha önce 3 eski binada 22 araçla hizmet veren itfaiyenin şu anda sadece şehir merkezinde 5 yeni merkezde, 51 yeni ve modern taşıtla, 300’e yakın eğitilmiş personelle hizmet verdiğini söyledi.

Yangın ve felaketlere hızlı ve etkili müdahale etmek için itfaiye teşkilatının yoğun gayret gösterdiğini belirten Başkan Akyürek, teşkilatın yangın, trafik kazası, göçük ve diğer nedenlerle yılda yaklaşık 6 bin olaya müdahale ettiğini dile getirdi. 2013 yılının ilk 8 ayında sadece müdahale edilen yangın sayısının 2 bin 205 olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, yangınlar ve felaketler konusunda tedbirli davranmak gerektiğini ifade etti.

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında 2014 yılı Mart ayından sonra Konya ili genelinde ilçe ve belde itfaiye teşkilatı sayının 100’den fazla olacağını, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, özellikle uç bölgelerde ve teşkilat kurulamayacak alanlarda gönüllü itfaiyecilerden oluşan bir itfaiye ordusuyla hizmet vermek gerektiğini söyledi.

Açılışı yapılan İtfaiye Eğitim Parkı’nın, Sancak İtfaiye Grubu’nun etrafında bulunduğunu anımsatan Başkan Akyürek, “Burada okullarımız ve gönüllü itfaiyecilere eğitim verilecek. Sanayi kuruluşlarımız ve eğitim alması gereken kuruluşlara da eğitim verilecek. İtfaiye Eğitim Parkı’nın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun konuşmasının ardından Osmanlı dönemini canlandıran tulumbacıların gösterisi yer aldı. Tulumbacılar hem kıyafetleri hem de yangına müdahale için yıllar önce nasıl hareket edildiğini gözler önüne serdi.

Törenin sonunda İtfaiye Eğitim Parkı’nın kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Eğitim parkını gezen protokol ve davetlilere yangın tatbikatını izledi.
Kaynak: İHA