İspanya'da Memur Maaşları 2014'te De Dondurulacak

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya'da kamu açığını düşürmeye yönelik uygulanan kemer sıkma politikaları kapsamında memurların maaşları, 2014 yılında da dondurulacak.

Maliye ve Kamu Yönetimi Bakanlığından verilen bilgide, 2014 yılı bütçesi kapsamında yaklaşık 2,5 milyon memurun maaşlarının dondurulması uygulamasına devam edileceği, yıl içinde ödenen iki ikramiyeye ise dokunulmayacağı belirtildi. Ayrıca eğitim, sağlık, vergi kaçakçılığı ile mücadele, güvenlik gibi sektörler dışında genel anlamda kamu çalışanı alımının gelecek yıl da dondurulacağı, dış misyonlar, adli yönetim gibi bazı kamusal bölümlerde ise yüzde 10'a kadar personel azaltılmasına gidileceği bildirildi.

Yapılan değerlendirmelerde, İspanyol hükümetinin memur maaşlarının dondurulmasıyla ilgili uygulamasıyla bu zamana kadar 33 milyar avroluk tasarruf yapıldığı kaydedildi.

Bu arada Bakanlıktan yapılan açıklamaya tepki gösteren CSF-I, UGT ve CCOO adlı sendikalar, memurların alım gücünün 2010'dan bu yana yüzde 20 düştüğünü belirtti.

Sendikalar, hükümetin aldığı kemer sıkma politikalarına karşı ekim ayında yeniden meydanlarda gösteriler yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak: AA