İslahiye'de Doğalgaz İçin Ön Talep Çağrısı

İslahiye Belediye Başkanı Uludağ, ilçeye doğalgaz çekilmesi için elektrik abonesi vatandaşların ön taleple bulunmalarını istedi.

Uludağ, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş- Hatay arasında çift yönlü olarak çekilen doğalgaz boru hattından İslahiye'nin de faydalanmasını istediklerini, bu yönde ilçede tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Bunun için ilçede elektrik abonesi vatandaşların en az yüzde 60'ının doğalgaz abonelik bedeli yatırarak ön talepte bulunması gerektiğini ifade eden Uludağ, şunları söyledi:

"Bu yönde Kaymakamlığımızın açmış olduğu bir banka hesabı var. Ziraat Bankası İslahiye şubesinde TR87000100028028103742-5009 İban numaralı hesaba vatandaşlarımız 29 Ekim'e kadar abonelik bedeli olarak 335 TL para yatırılması gerekiyor. Bu hesap doğalgaz abonelik hesabı. Hesaba para yatıranların sayısı, elektrik abonesi sayısının yüzde 60'ına ulaştığında ilçemize doğalgaz hattı çekme çalışmalarına başlanacaktır. Vatandaşlarımız paralarının boşa gideceğini düşünmesin. Eğer bu orana ulaşılmazsa yatırılan paralara iade edilecek."

İslahiyeye doğalgaz bağlanmasının halka ciddi manada faydasının olacağını belirten Uludağ, "Kömür ve diğer yakıt giderlerinin %50 civarında tasarruf sağlayacak olan bu sistemin bir an önce hayata geçirilmesi için vatandaşların bu konuda duyarlı davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA