Gölcük'teki 'Cinsel İstismar' Davası

Kocaeli Kadın Platformu ve Toplumsal Cinsiyet Kadın Atölyesi üyelerinden oluşan bir grup kadın, Gölcük ilçesindeki cinsel istismara maruz kalan 13 yaşındaki ÖY'ye destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Kocaeli Adliyesi önünde toplanan platform üyeleri adına konuşan Serpil Tuna, Ö.Y'nin davasına müdahil olmak için geldiklerini söyledi.

Olaya ilişkin gözaltına alınan 29 kişiden 8'nin tutuklandığını, bunların içerisinde kamu görevlilerin olduğunu ifade eden Tuna, adaletin ve hukukun gerçekleşmesi için duruşmalara katılacaklarını belirtti.

Duruşmanın tarihi konusunda yanlış bilgilendirildiklerini dile getiren Tuna, bu nedenle duruşmayı takip edemediklerini kaydetti.

Tunra, davaya müdahil olmalarının istenmediğini iddia ederek, "Ö.Y'ye tahsis edilen avukatın erkek olduğunu öğrendik. Bu tür davalarda kadın olmasından tarafız.. Duruşma 24 Ekim'de olacak. Bizde de Kadın Platformu olarak orada olacağız. olacağız. Ö.Y'nin davası sonuçlanana kadar, suçlular cezalarını bulanan kadar davanın takipçisi olacağız" dedi.

Kaynak: AA