Dmo Çalışanlarından Medya-iş'e Katılım

Türkiye Basın, Yayın, Grafiker ve Ambalaj Sanayi İşçileri Sendikası'ndan istifa eden Devlet Malzeme Ofisi Basım İşletme Müdürlüğü'nde görevli 46 işçi, Medya İşçileri Sendikası'na üye oldu.

Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren DMO Basım İşletme Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, işçilerin daha fazla zarar görmemek için yıllardır üye oldukları Basın-İş Sendikası'ndan istifa ederek, sendikalarına üye olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yeni üyelerin desteğiyle iş kolunun en büyük sendikası olacaklarını ifade eden Eser, çok kısa zamanda 71 il ve 19 ülkede örgütlenerek, büyük bir aile olduklarını vurguladı.

Eser, "Türkiye'nin en büyük ajansı Anadolu Ajansı'nda çoğunluğu almış ve yaklaşık 1 yıldır devam eden yetki davasında haklı bulunarak sendikamız aleyhine açılan davalar reddedilmiştir. İnşallah temyiz sonucunda yetkimizi alıp örnek bir toplu sözleşme imzalamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz" dedi.

El ele, gönül gönüle vererek sendikacılığın nasıl yapılacağını bazı çevrelere göstereceklerini belirten Eser, amaçlarının, medya, alın teri, insan hakları ve özgürlükler paydasında tüm Türkiye'yi kucaklamak ve birlikte hareket etmek olduğunu kaydetti.

Eser, siyaset ile sendikayı birbirine karıştırmadan üyelerin en iyi şartlar altında çalışmaları ve yaşamaları için mücadele edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bizlerin kendimize ilke edindiğimiz konuların başında iş yeri barışı gelmektedir. İş yerlerimizi sahiplenip burada üzerimize düşen görevlerimizi layıkıyla yapmak ve hak ettiğimiz ücretleri, sosyal haklarımızı almamız için hep birlikte hareket etmektir. Hiç kimseyi dışlamadan, herkese gönlümüzü açarak çalışma şartlarımız, haklarımız için mücadelenizde sizlerin bir sesi ve nefesi olmak en büyük arzumuzdur."

-"Basın-İş Sendikası, DMO'da çoğunluğu kaybetmiştir"

"Siyasi çıkarlar uğruna emekçilerin kaybettikleri hakların artık tekrar geri kazanılma vaktidir" diyen Eser, işçi ve emekçi düşmanlarına hayatlarında asla yer vermeyeceklerini vurguladı.

Eser, DMO'nun cesur ve yürekli çalışanlarının kendi tercihleri doğrultusunda Medya-İş'i seçtiklerine vurgu yaparak, "Bugüne kadar DMO'da örgütlü olan Basın-İş Sendikası bugün itibariyle çoğunluğunu kaybetmiştir. Bu yeni oluşum, gönüllerimiz gibi yolumuzu da birleştirmiştir. Hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA