Bakan Avcı Eskişehir’de

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Ahilik Haftası münasebetiyle düzenlenen kutlama programına katılmak üzere Eskişehir’e geldi.

Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen program, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Odunpazarı’nda bulunan Hicri Sezen Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya Ahilik Kaftanı hediye edilmesinin ardından konuşma yapan Bakan Avcı, Mesleki ve Teknik Öğretim Bakanı olarak bu kaftanı giydiğini söyledi.

Avcı, ‘‘Tüm mesleki ve teknik eğitim öğretmenlerine ve öğrencilerimize bu geleneğimizin ilkelerine yakışır uygulamalar diliyorum. Onlara başarılar diliyorum. Mesleki ve teknik eğitimin önündeki engelleri inşallah önümüzdeki yıllarda kaldıracağımızın bir nişanesi olarak bu kaftanı giydim’’ dedi.

Avcı, konuşmasının ardından Eskişehir'de "Yılın Ahisi" seçilen marangoz ustası Müslüm Çatalkaya'ya ahilik kaftanını giydirdi.

Konuşmaların ardından sahneye Eskişehirli sanatçı Mithat Körler ve Kubat çıktı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren sanatçılara Eskişehirliler hep bir ağızdan eşlik etti.

Kutlama programı, konserin ardından son bulurken, etkinliğe Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA