Ak Parti Köy Danışma Meclisi

AK Parti Sivrihisar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen köy danışma meclisleri, İlören ve Demirci köylerinde gerçekleşti.

Ak Parti Köy Danışma Meclisi
Köy Danışma Meclisi kapsamında, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca'nın ilk durağı İlören köyü oldu. Köy konağında gerçekleşen danışma meclisi köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Köy Danışma Meclisi’nde bir konuşma yapan Koca, AK Parti’nin KÖYDES ve BELDES programları kapsamında Eskişehir'in belde ve köylerine 87 milyon lira kaynak aktardığına değindi. Koca, ‘‘Böylece Eskişehir'in 390 köyünün tamamı hizmetle tanıştı. Yapılan bu hizmetler sayesinde bu gün susuz, yolsuz, elektriksiz ve telefonsuz köy kalmadı. Artık köylerimiz bizden yol, su, elektrik istemiyor. Daha fazla kilitli parke taş istiyor. Bunun için de son günlerde Eskişehirimizin ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi’ne 4 milyon lira daha kaynak aktarıldı. Bu aktarılan kaynak ile köy ve beldelerimizin kilitli parke taş ihtiyacının tamamına yakını karşılanmış olacak. Bu durum şunu gösteriyor, AK Parti hizmet etmek için bahane arar. 160 kilometre mesafeye gitmeye takati, oralara hizmet götürmeye mecali kalmayanlar gibi bahaneler üreterek asla hizmetten kaçmaz. Çünkü hizmet etmek bizim şiarımızdır" dedi.

Danışma meclisinin sonunda İlörenlilerin sorularını cevaplayan Milletvekili Salih Koca, Büyükşehir Yasası ile köylerimizin mahalle statüsü kazanacağını ve haklarının aynen korunacağını belirtti.

AK Partilili heyet, İlören Köy Danışma Meclisi’nin ardından programlarına Demirci Köy Danışma Meclisi ile devam etti. Demirci köyünde de yoğun bir katılımla gerçekleşen danışma meclisi toplantısının sonrasında soruları cevaplayan Salih Koca, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti.

Köy Danışma Meclisi'ne, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Önder, İl Genel Meclisi Üyeleri Rahime Turan, Ahmet Sezer, Hüseyin Özyılmaz, Dümrek Belde Belediye Başkanı Ahmet Özçetin ile il ve ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA