Aa Ekibine Saldırı Davası

Ankara'da, belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı'nın gece ekibine saldırıda bulunan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Gökhan Kabasakal, Cihan Kor, Mehmet Sert ile AA çalışanları Mehmet Çelebi Öztürk, Durmuş Koçak ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Gökhan Kabasakal savunmasında, 8 Ocak 2013 gecesi aracının frenlerinin karda tutmaması nedeniye belediyeye ait kar temizleme aracına çarptığını, olayın ardından da gazetecilerin geldiğini söyledi.

AA ekibinden kazanın haber yapılmamasını istediklerini, bu yüzden tartışma çıktığını iddia eden Kabasakal, kimseye vurmadığını, kendisine vuranları da görmediğini öne sürdü.

-"Vurmuş olabilirim"

Sanık Cihan Kor da savunmasında "Kazadan sonra olay yerine gittim. Kameraman Mertkan Morkoç ile tartıştım. Vurmuş olabilirim. Olayda suç kastım yok" dedi.

Sanık Mehmet Mert ise savunmasında, kaza yapan araçta olduğunu, o sırada polis aracında tutanak düzenlettiğini, arkadaşlarının yanıda giderken ayağının kayması sonucu düştüğünü anlattı.

Parmaklarının düşme sonucu kırıldığını belirten Mert, kimsenin kendisine vurmadığını ifade etti.

AA muhabiri Durmuş Koçak ise olay tarihinde söz konusu trafik kazasını polis telsizinden duyarak bölgeye gittiklerini söyledi.

Koçak, "Kazanın haber değeri taşımadığını ve haber yapmayacağımızı söyledik. Galerici olduklarını söyleyen huzurdaki kişiler, 'biz galericiyiz, sizi her yerde buluruz' diyerek tehdit ettiler. Beklemediğimiz anda saldırdılar, vurmaya başladılar. Ben kimseye vurmuş değilim" diye konuştu.

-Mobese görüntülerini bilirkişi inceleyecek

AA çalışanı Mehmet Çelebi Öztürk, mahkeme heyetinin olay anına ilişkin sorusuna, "Kaza yapan aracı haber yapmayacağımızı söylediğimiz halde bize inanmadılar, 'çekmeyin, çekerseniz sizi buluruz, biz galericiyiz' şeklinde tehdit ettiler. Daha sonra sanıklardan Cihan Kor ile şuanda burada bulunmayan bir kişi kameraman arkadaşımız Mertkan Morkoç'a saldırıp darp etti. Aldığı darbelerin etkisiyle yere düşünce ben de kameraman arkadaşımızı korumak amacıyla üzerine kapandım. O halde bile vurmaya devam ettiler. Bana da vurdular ama kimin vuruduğunu görmedim. Ben kimseye vurmadım" cevabını verdi.

Mahkeme, diğer müşteki ve sanıkların dinlenmesi, olaya ait Mobese görüntülerinin bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AA kameramanı Mertkan Morkoç, aldığı darbeler sebebiyle 2 gün yoğun bakımda kalmıştı. Omurilikte sıvı kaybı ve buna bağlı felç tehlikesiyle karşı karşıya kalan Morkoç'a 30 gün 'iş göremez' raporu verilmişti. Morkoç, 2 Ekim'de burun ameliyatı geçirecek. Cumhuriyet Savcısı Ersan Yılmaz'ın hazırladığı iddianamede, AA ekibine saldırıda bulunan zanlılar Mehmet Mert, Gökhan Kabasakal, Cihan Kor ve Volkan Kabasakal'ın, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "vücutta kemik kırığı olacak şekilde kasten yaralama", "tehdit" ve "alkollü araç kullanmak" suçlarından 17 yıl 4 aya kadar hapisleri istenmişti.

Kaynak: AA