Yolcu Gemileri 'Zenith' ve 'Silver Cloud' Marmaris'te

Marmaris'i ziyaret eden kruvaziyerler "Zenith" ve "Silver Cloud", ilçeye mürettebatlarıyla yaklaşık 2 bin 500 turist getirdi.

Aynı gün içinde gelen kruvaziyerlerden Malta bayraklı Zenith, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına, Bahama bayraklı Silver Cloud ise küçük rıhtıma yanaştırıldı. Yunanistan'ın Santorini Adası'nın ardından rotasını Marmaris'e çeviren Zenith'te çoğu İspanyol bin 433 yolcu ve 602 personel bulunduğu belirtildi. İsrail'in Ashdod şehrinden gelen Silver Cloud'da ise değişik milletlerden 213 yolcu ve 222 personel yer aldığı öğrenildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistlerden bir kısmı günlük turlara katılırken, bazıları ise havanın güzel olmasını fırsat bilerek Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturarak güneşin tadını çıkartan turistler, Marmaris Kapalı Çarşısı'nı da gezerek alışveriş yaptı.

Gemi yolcuları, turizm sezonunun son günleri yaşandığı için sakin olan çarşıya hareketlilik kazandırdı.

Gece saatlerinde Marmaris'te ayrılması beklenen kruvaziyerlerden Zenith'in İzmir'e, Silver Cloud'un ise Mikanos'a gideceği belirtildi.

Kaynak: AA