Tamamlanmayan Yol Çileden Çıkardı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesi Acısu beldesinde yaşayanlar, yeni yapılan İzmit-Sapanca yolunun kendileri için tehlike oluşturduğunu iddia ederek isyan etti.

Tamamlanmayan Yol Çileden Çıkardı
2010 yılında yapımına başlanan ve halen tamamlanamayan Uzunçiftlik-Maşukiye yolunun bir kısmının yapımının bitmesiyle yolun güvenli olmadığını iddia eden vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.
Yapımı devam eden duble yolun, Acısu beldesini ortadan ikiye böldüğünü ve merkezinde bulunan dükkanların yolun aşağısında kalmasına neden olduğunu belirten vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Yolun tamamlanan bölümünün uyarı levhaları bulunmadan araç trafiğine açılmasının tehlike oluşturduğunu belirten bölge sakinleri, yolda aydınlatma bulunmamasından da şikayetçi oldu. Yol çalışmaları esnasında evinin önüne örülen istinat duvarı nedeniyle evine girmekte güçlük çektiğini belirten Şaban Doğan, babasıyla birlikte inşa ettikleri ahşap merdiven ile evlerine girebildiklerini belirterek bunun kendileri için tehlikeli olduğunu söyledi.

Yaşadıkları sorunları dile getiren Doğan, şöyle konuştu: “Acısu beldesinde üst mahalleden alt mahalleye inmek isteyen vatandaşlarımız çok ciddi zorluk çekiyor. Bizim evimizin de yola bakan tarafı istinat duvarı ile kapatıldı. Kendi imkanlarımızla merdiven inşa ettik. Bu merdiveni kullanarak aşağı inebiliyoruz. En kısa zamanda buraya bir üst geçit yapılması gerekiyor. Halk mağdur. Yetkililerin en kısa zamanda bu kanayan yaraya merhem olması gerekiyor”
Bölge esnafı, yol çalışmaları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek “Bu yol bizlerden toplanan paralarla bize hizmet etmek için yapıldı. Ancak, bu yol bize hizmet etmiyor. Dünyanın hiçbir yerinde kent merkezini ortadan ikiye bölen iki metrelik yükseklikte bir yol yok. Yol tamamlanınca bu binalar yolun altında kalacak. Böyle saçma bir proje hiçbir yerde görülmemiştir” dedi.

Yolun açıldığı ilk gün meydana gelen trafik kazasında ise bir kişinin yaralandığı belirtildi.
Kaynak: İHA