Siyahtan Yeşile' Projesi

Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi'nin koordinatörlüğünde yürütülen AB Comenius programı "Siyahtan yeşile" projesi kapsamında Bilecik'e gelen 5 ülkeden öğretmen ve öğrenciler, fidan dikimi gerçekleştirdi.

Hollanda, Almanya, Norveç, Danimarka ve İspanya'dan gelen öğretmen ve öğrenciler, Pazaryeri ilçesine bağlı Günyurdu köyü Mustafa Eldemir barajında, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği'nce yürütülen "Yeşil Kuşak" ağaçlandırma projesi kapsamında fidan dikimi çalışmalarına katıldı.

Bilecik Orman İşletme Müdürü Oktay Ayatay, bölge hakkında bilgi vererek, "İlk etapta 18 hektarlık alanda 3 bin ceviz, dişbudak ve çınar ağaçlandırması yapılacak. Bu çalışmalarımız zamanla daha geniş alanı kapsayacak. Bilecik, orman alanları bakımından Türkiye'de 9. sırada bulunmaktadır" dedi.

Fidan dikimi etkinliğine, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Muhsin Turan, Pazaryeri İşletme şefi Sabri Satış, Ağaçlandırma Toprak Muhafaza şefi Mithat Aksoy, Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

Kaynak: AA