Sivas'ta 2 Bin Kişiye İş İmkanı

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program kapsamında Sivas merkez ve ilçelerinde toplamda 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Önder Alpler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYP kapsamında il merkezinde 655 ilçelerinde ise bin 345 kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Belediyeler, kaymakamlıklar, özel idare müdürlükleri gibi kurumlarda iş imkanı sağlanacağını belirten Alpler, "Başvurular İŞKUR'un internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Örneğin Hafik Kaymakamlığına 10 kişi alınacak. Eğer buraya başvuru 10 kişiden fazla olursa alınacak kişilerin yüzde 80'i kura ile belirlenecek, yüzde 20'si ise dezavantajlılara yani özürlü ve hükümlü gibi kişilere öncelik verilecek" dedi.

Alınacak kişilerin okulların temizliği, kamusal altyapı, çevre temizliği gibi işlerde çalışacağını dile getiren Alpler, şunları kaydetti:

"Müracaatlar başladı ve kura çekimleri de 27 Eylül'den itibaren başlayacak. İşe başlama tarihleri 14 Ekim 2013 olacak ve 11 Temmuz 2014'e kadar yani 9 ay devam edecek. Alınacak kişilerde örgün eğitim öğrenci olmaması, bir yerden maaş almaması gibi şartlar aranacak."

Kaynak: AA