Samsun TSO Meclis Toplantısı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Ben bu yaşıma kadar karıncayı dahi incitmedim. Hiç kimseye haksızlık yapmadım. Lütfen bana kimse haksızlık yapmasın” dedi

Samsun TSO Meclis Toplantısı
Samsun TSO eylül ayı olağan meclis toplantısını Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan TSO Meclis Üyesi Koray Uludoğan, Başkan Salih Zeki Murzioğlu’na çeşitli eleştiri ve sorular yönetti

Daha sonra kürsüye çıkarak sorulara cevap veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kendisine haksızlık yapıldığını söyledi.

Murzioğlu, “Yeni hizmet binamız için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bize bir yer gösterdiler. Biz de aldık. O günkü şartlarda herhangi bir fiyat görüşmedik. Kamunun kamuya mal sattığı pek görülmemiştir. Burada Büyükşehir’i tenzih ederek söylüyorum. Yasa gereği buranın bize hibe karşılığında verilmesinin bir yolu bulunmadı. Biz 4 senedir Büyükşehir Belediyesi’ni bekliyoruz. Geçenlerde meclisten çıktı. Satışa çıkacak. Gücümüz yeterse gireceğiz ve alacağız. 4 senelik daha oda başkanlığı görevim var. Bu süre zarfı içersinde bu hizmet binasını yapacağıma dair size taahhüt ediyorum. Bugüne kadar ben bu kürsüden söylediğim her şeyi yaptım. Bunu bilip de bugün buradan farklı konuşanlar yönetim kurulunda kendine yer bulamayanlardır. Oda hizmet binasını bu kürsüden size vaat ediyorum. Çünkü hesap veremeyeceğim bir işi bugüne kadar yapmadık” şeklinde konuştu.

“Lütfen bana haksızlık yapmayın ve bazı şeyleri de eştirmeyin” diyen Murzioğlu şöyle devam etti: “Ben bu yaşıma kadar karıncayı dahi incitmedim. Hiç kimseye haksızlık yapmadım. Lütfen bana kimse haksızlık yapmasın. 20 genç ile beraber benim yanıma geldiler. O gün onlara söz verdim. ‘Sizin içinizden 2’si benim yönetim kurulumda’ dedim. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki bunlar benim yönetim kurulumdaydılar. Ama farklı bir şey içersine girince işin rengi değişti. Onlardan biri yine benim yönetim kurulumda. Genç yönetim olması lazım ama o gün şartları değiştirenler şapkasını önüne koyup düşünsünler. TSO geçmişte yaptığı gibi yine bir gezi düzenledi.

Geziyi Roterdam’a yapmasının sebebi ‘Lojistik Kenti Samsun’ diyoruz. ‘Bir lojistik kenti seçelim. Lojistiğin ne olduğunu arkadaşlara gösterelim’ dedik. Bir teklif aldık. Bu teklifte hem Samsun hem de İstanbul firmalarına çıktık. Çünkü Samsun firmaları buna hep burun kıvırdılar. Biz bu odadan sizlerin kararıyla Amerika’ya geziye gittik. Herkes cebinden 10-15 bin dolar para harcadı. O gün niye bu kürsüden gelip de ‘Bu pahalıydı. Amerika’ya 750 liraya gidiliyor. Niye biz 7 bin lira veriyoruz’ demediniz kardeşim. Çiğ yemedim karnım ağrımıyor. Her zaman hesap veririm ve hesabını da sorarım.”

ALIŞVERİŞ GÜNLERİ
Samsun’da Alışveriş Günleri adı altında bir kampanya başlatacaklarını belirten Murzioğlu, “TSO yaptığı alımlarda Samsun ürünü olmayan bir ürünü kullanamaz. Eğer burada bulamazsa kullanır. Buradaki üretici bizi kazıklamaya kalkarsa ve kaliteli bir ürün getirmez ise alışveriş yapmayız. Alışveriş günleri düzenliyoruz. Bu günleri mevsimin ölü bir zamanına denk getirmeye çalışıyoruz. Bize bağlı üyelerin o hafta içersinde indirim yapmalarını isteyeceğiz. Üyelerimizden veya odamızdan katacağımız bir bütçe ile beraber bu alışverişi yapacak kişilere hediyeler dağıtacağız. Bunlar da telefondan otomobile, bilgisayardan televizyona kadar. Böyle bir çalışma içersindeyiz. Bu çalışmamız önümüzdeki yıl içersine kadar yapmaya çalışacağız ve bunu gelenek haline getirip her yıl yapmayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.
Murzioğlu, daha sonra önümüzdeki 4 yıl için yapılacak olan stratejik plan hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA