Manisa Tso Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO)’nın Eylül ayı Meclis Toplantısı Oda Hizmet binasında gerçekleştirildi.

Manisa Tso Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Meclis Başkanı Hayati Dolman’ın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Ardından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler hakkında meclise bilgi verdi. Amerika, Almanya, Japonya gibi gelişmiş ülkelerin ikinci çeyrekte toparlanma hızlarının arttığını gözlemlediklerini belirten koşmaz, "Gelişmekte olan ülkelerin ise, büyüme hızlarının yavaşladığı görülüyor. Tüm gelişmeler Suriye’ye askeri müdahalenin olacağı, FED’in varlık alımlarını kısıtlayacağı ve azaltma programının ne zaman başlayacağının belirsizliği olmasından kaynaklanıyor. Fakat sonraki gelişmelerde Suriye’nin ani bir çıkış yaparak kimyasal silahları uluslar arası denetime teslim edeceğini açıklaması askeri müdahale ihtimalini şimdilik de olsa ortadan kaldırdı. Ayrıca FED’in yapmış olduğu açıklama ile varlık alımlarını azaltmayacağını açıklaması finans piyasalarında bir rahatlama sağladı. Ancak, her ne kadar finans piyasalarında rahatlama olsa da Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek bir konuya dikkat çekti. Gerçekten de önümüzdeki dönemlerde bunun tedbirlerini Türkiye’nin ve Türk iş dünyasının alması gerekiyor. O da şu Maliye bakanımız diyor ki, bir gün gelecek FED bunu yapacak. Yapmak zorunda. Dolayısıyla bundan FED’in kaçışı yoktur. Bizim de ülke olarak şimdiden bunun tedbirlerini almamız gerekiyor. Hatta ve hatta bundan sonra FED’den varlık alımlarının daralma olacağı konusunda açıklaması gelirse, geçtiğimiz günlerde beklenen daha şiddetli bir dalgalanmanın dünya finansal piyasalarını etkileyebileceği dile getiriliyor. Bu arada gelişmekte olan ülkelerde sermaye sıkıntılarının yaşandığını herkes görüyor." dedi.

Toplantının gündem maddeleri arasında yer alan yeni hizmet binasının tamamlanması için gerekli olan finans sorununun çözümleri konusunda meclis üyeleri görüşlerini açıkladı.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun’un yeni hizmet binasının tamamlanması için gerekli olan 7 milyon TL’ye kadar banka kredisi kullanma veya kredi talep etme, araştırma yetkisinin yönetime verilmesi önerisi oy çokluğu ile kabul edildi.
Kaynak: İHA