Kapadokya 'Turab Fuarı'Nda Tanıtılacak

Türk-Arap İş Adamları Derneği'nin planladığı Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi ve İkili İş Görüşmeleri Organizasyonu'nda Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarımsal ve gıda ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret ederek, 13-16 Kasım tarihleri arasında İzmir'de yapılacak TURAB Fuarı hakkında bilgi verdi.

İnce burada yaptığı açıklamada, 13- 16 Kasım 2013 tarihleri arasındaki yapılacak olan Nevşehir adına kiralanan stantta Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarımsal ve gıda ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirileceklerini söyledi.

Programa konu ile ilgili 400 kişilik yatırım ve gıda alım heyetleriyle birlikte, ülkemizde görev yapan 22 Arap ülkesi büyükelçileri de katılacağını belirten İnce, toplantılarda Arap ülkelerinin ticaret ve sanayi odası başkanları ve tarım konusunda görev yapmakta olan devlet yetkilileri de bulunacak.

Vali Ceylan ziyarette yaptığı konuşmada, Kapadokya tanıtımı için sektörel çalışmaların önemini vurgulayarak, TURAB fuarı için de Nevşehir Valiliği olarak her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA