Elazığ'da Engelliler İçin Çiftlik Kurulacak

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Elazığ Şubesince kentte yaşlı ve kimsesiz engelli bireyler için çiftlik kurulacak.

Elazığ-Keban karayolu üzerinde 10 bin metrekare alana kurulacak çiftlikte, engelli bireylerin barınması sağlanacak. Engelliler bu çiftlikte seracılık, kanatlı ve küçükbaş hayvancılık faaliyeti yürütebilecek.

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, vakıf binasından düzenlenen basın toplantısında, proje için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile görüştüğünü ve projenin olumlu karşılandığını belirtti.

Yüklenici firmayla görüşmelerin yapıldığını aktaran Alpay, projeyi kısa süre içerisinde bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Projenin Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını dile getiren Alpay, şunları söyledi:

"Engeli kardeşlerimiz hayat içerisinde zorluklarla hayata tutunmaya çalışıyorlar. Yaşları ilerledikçe hayata tutunmaları daha da zorlaşıyor. Arzumuz, engelliler çiftliğinde yaşı biraz daha ilerlemiş, hayat standartları biraz daha geride kalmış engelli kardeşlerimizin barınmalarına olanak sağlamak. Hedefimiz engelli kardeşlerimizin burada barınmalarını sağlamakla birlikte tarım ve hayvancılık alanlarında uğraşlarını temin edip hayata daha iyi bağlanmalarını sağlamak ve ürettikleri ürünleri mümkün olursa çiftlik projesi kapsamında satışa sunmaktır."

ZİÇEV Başkanı Mehmet Güleç ise projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiftliğin arsa bedeli hariç 800 bin liraya mal olacağı belirtildi.

Kaynak: AA