Çankırı'da Temeli Atılan Lastik Fabrikası

Japon Sumitomo Rubber İndustries firması Çankırı sorumlusu Norifumi Fujimoto, kente yapılacak lastik fabrikasına temel atma töreni düzenlememeleriyle ilgili, "Henüz fiili olarak katkı sağlamamışken büyük bir tören yapmak bizim açımızdan sakıncalıydı" dedi.

Fujimoto, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı'yı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Çankırı'da kendilerine çok sıcak davranıldığını söyledi.

Japon Sumitomo Rubber İndustries firması ile Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik AŞ tarafından Çankırı'ya yapılacak 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temelini sessiz sedasız attıklarını ifade eden Fujimoto, "Temel atma törenini sessiz yapmamızın nedeni, sanıldığının aksine geleneklerimizle alakalı değil. Sizin gözünüzde bu olay, Japon geleneği gibi gözüktü ama hiç alakası yok. Bunu böyle yapmamızın iki sebebi vardı. Birincisi, yörede görkemli bir tören düzenleyecek ekonomik gücümüz yoktu. Ekonomik yetersizliğimizin yanı sıra Türkiye'nin ve Çankırı'nın geleneklerini bilmediğimiz için yanlış bir şey yapmaktansa böyle bir şey yapmayı tercih ettik" diye konuştu.

Herhangi bir katkı sağlamadan görkemli bir tören düzenlemenin doğru olmadığını düşündüklerini belirten Fujimoto, şunları söyledi:

"İkinci sebebimiz ise firmamız şu ana kadar Türkiye ve Çankırı'ya herhangi bir meyve vermedi. Henüz fiili olarak katkı sağlamamışken büyük bir tören yapmak bizim açımızdan sakıncalıydı. Firmamız üretime başlarken ancak sizin bahsettiğiniz töreni yapabiliriz. Dolayısıyla 2015'in yaz aylarında böyle bir açılış töreni yapabiliriz. Bu şekilde temel atmamızın en önemli sebebi de bu ikinci bahsettiğim durumdur. Bizim temel atmamızın amacı, iş güvenliği açısından, fabrikamız kazasız belasız olsun diye dua etmekti."

İl Emniyet Müdürü Dağlı da ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Fabrikadaki işlerin sağlıklı ve seri bir şekilde gitmesi için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Sizlerin emniyeti ve güvenliği bizlere emanettir. Biz Türkler misafiri severiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA