Bu Pazar İlçe Nüfusunu 3'e Katlıyor

Kütahya’nın köyleriyle birlikte 69 bin nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav’da haftanın Çarşamba günleri 3 kilometre uzunluğunda bir alan üzerinde kurulan halk pazarında köylülerin kendi topraklarında yetiştirmiş olduğu doğal ürünler satılıyor.

Bu Pazar İlçe Nüfusunu 3'e Katlıyor
Resmi kayıtlarda “Organik Pazar” olarak geçmese de bölgenin en organik ürünlerinin satıldığı Simav Halk Pazarına yerli halkın yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor. Kütahya’nın ilçeleri arasında en köklü halk pazarının 3 bin yıldan bu yana haftanın çarşamba günleri Simav’da kurulduğunu ifade eden pazarcı esnafı Cemal Öz, ilçe merkezi ve köylerinde iklim ve toprağın mineral zenginliğinden dolayı narenciye hariç her türlü meyve ve sebzenin tamamen doğal bir ortamda organik olarak yetiştirildiğini ve bu ürünlerin köylüler tarafından halk pazarında satışa sunulduğunu söyledi.

Öz, taze ve kuru fasulye başta olmak üzere bölgenin en lezzetli domates, biber, patlıcan, patates, soğan, kavun, karpuz, üzüm, elma, armut, ayva, kiraz, vişne, çilek, muşmula ve buna benzer pek çok meyve ve sebzenin yanı sıra süt ve süt ürünleri ile balın doğal ortamda Simav’da üretildiğini ifade etti.

Cemal Öz, bu özelliklerinden dolayı Simav Halk Pazarı'nın çarşamba günlerinde 25 bin olan ilçe merkezi nüfusunun 80 bine kadar çıktığını kaydetti.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, çarşamba günleri kurulan halk pazarında artan nüfus ile ilgili önlemlerin alınarak, vatandaşların günlük gereksinim duydukları her türlü ihtiyacın karşılandığını ve hiçbir sorunun yaşanmadığını kaydetti.

Kaynak: İHA