Bilecik'te Kur'an Kursları

Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Kur'an kurslarının, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli değerleri aşılayan ve "ben" değil, "biz" eksenli bir toplum olmasını temin eden kurumlar haline geldiğini bildirdi.

Akkuş, Kur'an kurslarının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'in, insanlığın kurtuluşu için, kulların ihtiyaçları nispetinde en son gönderilen ve kıyamete kadar da hükmü geçerli olan kitap olduğunu kaydetti.

Kur'an kursu öğreticileri aracılığı ile vatandaşların iman, ibadet, ahlak konularında temel bilgileri ve Hazreti Peygamber'in hayatı ile Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumayı Kur'an kurslarında öğrendiğini ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:

"Kurslarımızda gerçekleştirilen sosyo-kültürel etkinler sayesinde vatandaşlarımız toplumsal hayata katkıları sağlanmaktadır. Lokal imkanlar çerçevesinde kursa katılan öğrencilerimiz ve onların aileleri ile yaşadıkları çevredeki vatandaşlarımızın her türlü problemleriyle ilgilenme gayretleri de yine bu kurslarımızın temel hedeflerinden birisidir.

Müftülük olarak hedefimiz hiçbir vatandaşımızı Kur'an-ı öğrenmeden bu fani alemi terk etmemesidir. Camilerimizdeki Kur'an kursu hizmetleri yanında her yaştaki vatandaşımıza Kur'an-ı öğretmek için şartları oluşturmak, bu çerçevede gelen talepleri karşılamaktır. Arzumuz, yakınlık, uzaklık durumlarını da dikkate alarak 'Her mahalleye bir Kur'an kursu' kazandırmaktır. Unutmayalım ki, Kelamullah'ın okunduğu bir mahallede Allah'ın rahmet, mağfiret ve bereketi, huzur ve sükuneti daha yoğun hissedilecektir. Bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, çağımızın bilgi çağı olma yolundaki hızlı trendi, kurslara devam eden kursiyerlerin farklı profillerde olması, vatandaşlarımızın din konusundaki ilgi ve ihtiyaçlarının çeşitlenmesi ve çoğalması gibi hususlar da dikkate alınarak, bir önceki eğitim öğretim sezonundan itibaren bütün kurslarımızda 'İhtiyaç odaklı Kur'an Kursları' programı uygulamaya konulmuştur. Bu programın temel hedefi, toplumun her kesiminin etkin ve verimli bir şekilde din eğitimi hizmetlerinden faydalanmasını sağlamaktır."

Akkuş, kamu ve özel sektörde çalışanlar için, tercih ettikleri gün ve saatte Kur'an kursu hizmetlerinden faydalanabileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA