Bilecik'te Kan Bağışı Kampanyası

Eskişehir Kızılay Kan Merkezi görevlisi Dr. İsmail Köylü, Bilecik'te düzenlenen kan bağışı kampanyası etkinliğinde yaptığı açıklamada, herkesin 15-20 dakikada bağışlayacağı kan sayesinde hayat kurtarabileceğini bildirdi.

Belediye Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Köylü, kan bağışı kampanyasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman söylediğimiz bir sloganımız var. 'Kan, acil değil, sürekli ihtiyaçtır '.İki gün boyunca Bilecik'te kan bağışında bulunan gönüllüleri memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

"Bilecik'te kan bağışında bulunanların sayısı, Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor. Biz, ilgiden memnunuz, ileriki zamanlarda daha da iyi olmasını bekliyoruz. Erkekler, 3 ayda bir, bayanlar 4 ayda bir kan verebilir. Burada kan sayımı, tansiyon ölçümü yaparak, bağışçının kan verebilecek durumda olduğunu analiz ediyoruz. Ardından 15-20 dakikalık bir işlem sonrasında kan verme işlemini bitmiş oluyor. Yani, herkes 15-20 dakika gibi kısa bir sürede kan bağışında bulunarak, hayat kurtarabilir. Kan Türkiye'nin önemli bir ihtiyacı. Bizler de Kızılay olarak bu ihtiyacı karşılamak için çalışıyoruz. Ayrıca herhangi bir hastalığı olmayan, sağlıklı, 18-65 yaş arası kişileri kan vermeye davet ediyoruz. Kan veren herkese, bağışlanan kanı kullanan hastalar ve yakınları adına teşekkür ediyoruz."

Kan vermenin insan vücudu için faydası olduğunu anlatan Köylü, kan bağışında bulunacak bireylerin en az iki saat önce yemek yemiş olmaları gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: AA