Turgutlu Eğitimde Gıpta Ettiriyor

Turgutlu'da önceki gün düzenlenen Kent Konseyi toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez Turgutlu'nun eğitim ve öğretimdeki son durumunu anlattı.

Turgutlu Eğitimde Gıpta Ettiriyor
Turgutlu'da 108 kurumda 2000 öğretmenin 30342 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verdiğini söyleyen Ölmez okul öncesi eğitiminin öneminden, LYS başarılarına, AB projelerinden sportif başarılara kadar birçok önemli konuya değindi.

Turgutluda eğitimin sadece eğitimciler ile değil hayırseverler, Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yadsınamayacak başarılara imza attığını ifade eden Mehmet Ölmez; "Turgutlu'da 96 derslikte 77 öğretmenimiz ile 2227 öğrencimize okul öncesi eğitimi veriliyor. 70 ile 150 TL arası değişen aylık ücretleri bulunan bu okullarımıza çocuklarını yazdırmakta maddi olarak güçlük çeken ailelerimize de Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfımız destek veriyor. Okul öncesi eğitimi alan çocuklarımızın hem eğitim hayatlarında, hem de yaşamlarında daha başarılı olduğu pedagoglarca ve eğitim uzmanlarınca tescil edilmiş bir şey. Bu anlamda muhtarlarımızdan olsun yada sizlerden bunu teşvik etmenizi istiyorum. Turgutlu’da 4+4+4 sistemiyle birlikte birçok okulumuz ayrıldı. Sadece 6 okulumuz dönüşmedi onlarda gelecek yıl dönüşecek. Hali hazırda, ilkokul olarak 570 derslikte 9742 öğrencimiz bulunmakta. Buda sınıf başına 17 öğrenciyle ideal bir ortalama. Ancak tabi ki bazı merkez okullarımızda ki yoğunluk nedeniyle sınıf başına düşen öğrenci sayımız da artışlar olabiliyor. Orta okullarımız ise Turgutluda şuan da 27 tane ve 9628 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. SBS' ye giren 2355 öğrencimizden 1505'i puanla öğrenci alan okullarımıza yerleşti. Bunlardan 63 öğrencimiz Fen Lisesine, 23'ü Anadolu Öğretmen Liselerine, 636 öğrencimiz Anadolu Liselerine ve 610' u ise diğer Meslek Liselerine yerleşmiş bulunmakta. Bu sınavlarda yüzde 80 oranında bir başarı ve yerleşme olmuştur. 4+4+4 ile birlikte orta okul kısmı açılan İmam Hatip Lisemizde ise 180 5. sınıf, 140 6. sınıf öğrencimiz bulunuyor." dedi.

Turgutlu'daki liselerde 8745 öğrenci bulunduğunu, yeni sistemle birlikte normal lise kalmadığını hatırlatan Ölmez, "Zorunlu olarak ya akademik liseler tercih ediliyor yada meslek liseleri. Ayrıca liselerin zorunlu hale gelmesiyle birlikte, gitmeyen öğrencilere günlük para cezası da uygulanıyor. Manisa ilinde 4 tane olan MEB'e bağlı zihinsel engelli okullarından bir tanesi de Turgutlumuz'da bulunuyor. Firdevs Gürel Özel Eğitim ve Uygulama Merkezimizde 136 engelli öğrencimiz 35 öğretmen tarafından özel uygulamalarla eğitim görüyor. Burada dikkatinizi çekmiştir yaklaşık 5 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor, buda buradaki engelli öğrencilerimizin özel durumundan kaynaklı. Gerçekten bu öğrencilerimiz özel ve bunu hak ediyorlar. Bu okulumuzda çok da güzel çalışmalara imza atılıyor. Sizlerden de isteğim bu öğrencilerimizden merhametinizi eksik etmeyin." şeklinde konuştu.

LYS'DE İL BİRİNCİSİYİZ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılan LYS sınavında Turgutlu'nun Manisa ili içerisinde 16 ilçe arasında birinci olduğunu söyledi.

Ölmez; "Geride bıraktığımız eğitim öğretim döneminde yapılan LYS sınavlarında ilçemiz öğrencileri gerçekten çok önemli bir başarıya imza attılar. Sınava giren 1597 öğrencimizin 1090'ı 4 yıllık fakültelere yerleşme başarısı gösterdi. Yüzde 68 yerleşme oranı ile Turgutlu il genelinde yine birinciliği elde etti. Bu anlamda emeği geçen tüm okul müdürlerimize öğretmenlerimize velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin" dedi.

SPORTİF BAŞARILARDA DA İL BİRİNCİSİ
Turgutlu eğitim ve öğretim kurumları sportif branşlarda da il birinciliğini kaptırmadı. Manisa ili genelinde eğitimi verilen 25 spor branşının 14'ünde Turgutlu okulları birinciliği elde etti. Hentbol, basketbol, voleybol, güreş, futsal, masa tenisi, futbol gibi 14 sportif branşta il biriciliğini yakalayan okulların yanısıra hentbol, bayan futbol ve futsal gibi branşlarda Türkiye dereceleri de elde edildi. Konuya ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Ölmez; "Sportif alandaki başarılarımız artık il sınırlarımızı da aşmaya başladı, tabi ki burada belediye başkanımız ve çalışanlarının katkısı çok büyük. Yaklaşık 10 yıldır belediye bu başarılara imza atan çocuklarımızı 4 araçla hizmet ediyor. Buradan yine başta başkanımız Serhat Orhan'a ve belediye çalışanlarına ayrıca yine okul müdürlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

TURGUTLULU ÖĞRENCİLER AB PROJELERİNDE RAKİPSİZ
Avrupa Birliği projelerinde de Turgutlulu öğrenciler il genelinde en çok proje üreten öğrenci oldu. 150'ye yakın öğrenci ve öğretmenin Avrupa'nın bir çok ülkesine seyahat ettiğini belirten Ölmez; "11 okulun hazırladığı proje ile 150'ye yakın öğretmen ve öğrencimiz bir çok Avrupa ülkesine giderek orada bilgi alış verişinde bulunuyorlar. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir şey, ayrıca öğrenci ve öğretmenlerimizin ufkunu geliştirmesi açısından son derece önemli bir fırsat." dedi.

HALK EĞİTİM REKORTMEN
Turgutlu'da geride kalan dönemde 11 bin 133 kursiyer ile bir rekora imza atıldı ve yine il birinciliği elde edildi. Kaymakamlık, belediye, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile çok sayıda kurstan 11133 kişi kursiyer belgesi elde etti.
Kaynak: İHA