Sürücülere Broşürlü Eğitim

Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, ilçede motosiklet kullananların kask takmaları konusunda eğitici broşür ve bilgilendirme çalışması yürüttüklerini bildirdi.

Konuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, istatistiklerin, motosiklet kullanıcılarının kask kullanmamasının kazalarda ölüm riskini arttırdığını belirtti.

Motosiklet ve bisiklet kullanıcılarının kask takma zorunluluğu olduğunu söyleyen Konuk, bu amaçla bilgilendirici, eğitici broşürler hazırlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Aileler çocuklarına motosiklet ve bisiklet kullandırılırken kask takmadan kullanmalarına izin vermesinler. Meydana gelecek üzücü olayların yaşanmaması için, kask takmanın önemini belirten broşürleri görevli trafik polisi arkadaşlarımız, motosiklet kullanan kişilere dağıtarak uyarıyorlar. Üzerinde 'Her ihtimale karşı kaskını başından çıkarma' yazan ve kask kullanmanın önemine anlatan broşürlerin yanı sıra belediye hoparlöründen de anons yapılarak kasksız motosiklete binilmemesi çağrısında bulunuyoruz."

Kask takılması için uyarıların bir süre daha devam edeceğini kayeden Konuk, ardından denetimlere başlayacaklarını ve kasksız motosiklet kullanımına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ilçenin belli noktalarında motosiklet sürücülerine kask takmanın önemi anlatan broşür dağıttı.

Kaynak: AA