Soma'da 'Bölge İsıtma Sistemi' Çalışmaları

Soma'daki bazı okulların "Bölge Isıtma Sistemi"nden faydalanması amacıyla belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Belediye'de imzanalan protokol kapsamında, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan okulların "Bölge Isıtma Sistemi" ile ısıtılacağı açıklandı.

Protokol imza töreninde konuşan Kaymakam Bahattin Atçı, "Bölge Isıtma Sistemi"nin Soma için büyük bir proje olduğunu ve abone çalışmalarına başlandığını belirterek, ilçenin bir bölümünün sistemden faydalanabileceğini kaydetti.

Atçı, imzalanan protokolle, ilçedeki bazı okulların sisteme dahil edildiğini belirtti.

Belediye Başkanı Hasan Ergene de, ısı merkezlerindeki hazırlıkların kısa sürede tamamlanacağını belirterek "Yakında borulara sıcak su basacak pozisyona geliyoruz. Abone çalışmalarımız da devam ediyor. Şu an 100 abonemiz var. Normalde 100 metre kare için 4 bin 600 lira harcıyoruz, abone olunduğunda 2 bin lira alıyoruz, geriye kalan 2 bin 600 lirayı ise Belediye bütçesinden karşılamış oluyoruz. Bu aldığımız abone ücreti ile yeni yatırımlarımızı finanse edeceğiz" dedi.

Ergene, ilk etapta sistemin ilçedeki bazı okullar, öğretmenevi, hükümet konağı, belediye ve camilere bağlandığını bildirdi.

Kaynak: AA