Sille Sempozyumu Başlıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin öncülüğünde ilki düzenlenecek Sille Sempozyumu başlıyor.

Sille Sempozyumu Başlıyor
Anadolu’da köklü bir geçmişe sahip olan ve son yıllarda yürütülen özverili çalışmalarla kültür ve turizm merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Sille önemli bir sempozyumun konusu olacak. Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Sille’yi Kalkındırma ve Tanıştırma Derneği’nce ortaklaşa gerçekleşecek I.Sille Sempozyumu öncesi basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sille’nin önemli ve zengin bir tarih ve kültür vadisi olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak Sille’de önemli işler yapıyoruz. Tarihi mirasa sahip çıkarak, tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili önemli projeler yürüttük. Sille’de Aya Elenia Müzesi’nin restorasyonu, cami restorasyonları ve son olarak da sokak ve cephe sağlıklaştırmalarını bütüncül bir yaklaşım içerisinde Sille’nin tarihini yeniden ayağa kaldırıyoruz” dedi.

Sille’yi, Türkiye’nin ve uluslararası turizm destinasyonunun önemli bir parçası yapmak ve uluslararası yatırımlar çekerek Konya’ya gelen turistlerin Sille’yi de ziyaret etmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Altay, “Selçuklu Belediyesi, Sille’nin kültürel değeriyle ilgili de önemli çalışmalar yapıyor. Sille masalları kitabı, çeşitli sempozyumlar, sille müzesi oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Perşembe ve Cuma günü gerçekleştireceğimiz sempozyum ile Sille’nin bugünkü durumunu tespit edip geleceğe dair bir vizyon oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece mevcut coğrafyamızdaki önemli bir kültürü tüm dünyanın hizmetine sunarak Konya’ya ekonomik olarak ciddi bir katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Umuyorum ki, sempozyum bunun için çok önemli bir başlangıç olacak” diye konuştu.

Sille Sempozyumunu ortaklaşa yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “ Birincisini yapıyoruz ama en kısa sürede ikincisi, üçüncüsü yapılarak geleneksel hale gelecek bir programa dönüşeceğini umuyorum. Danışma kurulunda önemli hocalarımız var ve 7 oturumda Sille konuşulacak. Perşembe günü başlayacak programımızın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu iyi bir başlangıç olacak. Sille’de yapmaya çalıştığımızı bütüncül bir yaklaşımla Sille’yi önce Konya sonra tüm Türkiye ve dünyaya anlatma fırsatı bulacağız. Selçuklu Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Sille’de, Selçuklu’da ve Konya’da kültüre dair hizmetler sunmaya devam edecek. Emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA