Polisin Mesajı Dolandırılmaktan Kurtardı

Kocaeli’de, bir kişiyi telefonla dolandırılmaktan polisin attığı mesaj kurtardı.

Polisin Mesajı Dolandırılmaktan Kurtardı
Kocaeli Kartepe’de ikamet eden Cavit G. (61) 27 bin lira dolandırılmaktan Emniyet Müdürlüğü’nün son günlerde vatandaşa sıkça attığı mesaj kurtardı.

Kendisini telefonla arayan kendini savcı olarak tanıtan kişilere aldanıp bankaya 25 bin TL yatırmaya giden Cavit G. polisin “Kendini polis, savcı veya jandarma olarak tanıtıp sizlerden para isteyenlere itibar etmeyin. Hiçbir polis, savcı veya jandarma sizlerden para talep etmez” mesajını hatırlayınca dolandırılmaktan kurtuldu. Cavit G. bankada işlem yapmak için beklerken bölgede hırsızlık, yankesicilik ve benzer olaylarla ilgili bekleyen bir polis ekibini durdurdu. Başına gelenleri anlattı. Polis, vatandaşı alarak hiçbir yere para yatırmamasını söyleyip Asayiş Şube Müdürlüğüne getirdi. İfadesi alınan vatandaş dolandırılmaktan son anda kurtulmanın mutluluğunu ve olayın şokunu birlikte yaşadı.

Son anda dolandırılmaktan kurtulan Cavit G. olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Evden yeni çıkmıştım. Telefon geldi. Kendisinin komiser olarak tanıtan ve yanında savcı olduğunu iddia eden bir şahıs aradı. Nüfus cüzdanımı hiç kaybedip etmediğimi sordu. Hacca giderken kaybettiğimi söyledim. Kimliğimi kullanarak örgütün dolandırıcılık yaptığı ve hesap bilgilerim ile oynadığını söyledi.

Bankada hesabım olup olmadığını veya kredi kartım bulunup bulunmadığını sordu. Kredi kartım olduğunu söyledim. Limitini sordu 25 bin lira dedim. Hemen parayı çekerek kendisinin vereceği hesaba yatırmamı, parayı işyeri bittikten sonra geri alacağını söyledi.

Bankamatikten sadece 2 bin lira çekebildim. Daha sonra bankaya gittim” dedi.

“POLİSİN ATTIĞI MESAJ AKLIMA GELDİ”
Daha fazla para bulmak için kredi kartıyla kuyumcudan para karşılığı alışveriş yaparmış gibi para aldığını belirten Cavit G., “Bu parayı yatırmak için bankamatiğe gittiğimde sıra çoktu. Beklerken polisin attığı mesaj aklıma geldi. Durdum bir ara dışarı çıktım. Bu parayı geri almaz isem nasıl krediyi öderim diye bunaldım. Birden telefonu kapattım. Ancak şahıs aramaya devam etti. Ben güvenliğe durumu anlattım. Oda polise gitmemi yatırmamı söyledi.

Şüphelenmekte haklıydım. Kapıdan geçen polis ekibini görünce hemen durdurdum. Onlara durumu anlattım. Onlarda bana yatırmamamı dolandırılmak istendiğimi söyledi.

Hemen Asayişe geldik. Beni arayan numara ile ilgili şikayetçi oldum. Az daha dolandırılacaktım, başkaları dolandırılmasın diye bunları size anlatmak istedim” dedi.

GÜVEN TİMLERİ ENGELLEDİ
Öte yandan Ahmet Ç. isimli bir şahısın da arandığı, benzer bir yöntemle dolandırılmak üzere olduğu ve 10 bin lira yatırmak üzere bankaya gittiğine dair yakınlarından telefon alan Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri hemen şahısın hesabını durdurdu. Şahıs bankaya gelerek hesabındaki 10 bin lira parayı dolandırıcılara havale etmek isterken polis tarafından durum anlatılarak Asayiş Şubesine getirilip ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı.
Kaynak: İHA