Orhaneli'den Kısa Kısa

Bursa Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliğinin aylık toplantısı yapıldı.

Birliğin eylül ayı toplantısı, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren başkanlığında gerçekleştirildi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, birlik gibi kuruluşların dağ ilçelerine özel önem vermesi gerektiğini söyledi.

Tatlıoğlu, birliğin çalışmalarının dağ yöresine uygun olduğunu ifade ederek, "Projelerin ve teşviklerin köylülerimizle zamanında buluşması ve birliğin daha işlevsel hale getirilmesi için bürokratik engellerden kurtulmamız gerekiyor. İhtiyaçlarımızı doğrudan temin yoluyla giderirsek, ihale sürecindeki zaman kayıplarından kurtuluruz" dedi.

-Orhaneli'de Malçlı Çilek Yetiştiriciliği

Malçlı Çilek Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve tanıtılması için tarla günü etkinliği yapıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilerek Göynükbelen köyünde yediveren çilek çeşidinin üretici çiftçilere tanıtılması, bu türün yerli çilek çeşidiyle kıyaslanması ve aradaki farkın üreticilere gösterilmesi amacıyla tarla günü düzenlendi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, projenin geldiği düzey ve yeni hedefleri konusunda üreticilere açıklamalarda bulundu.

Projenin 2012 yılında başladığını ve 20 dekar alanda uygulandığını, bu yıl da 20 dekar alanda malçlı çilek üretiminin yapıldığını kaydeden Alkan, "Çiftçilerimizin daha kaliteli, yüksek verimli, sağlıklı, gelir düzeyini artırıcı, yeni alternatif ürünlerle buluşmasını arzu ediyoruz. 'Üreticilere daha fazla neler kazandırılabilir?' bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz" dedi.

Etkinlikte, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelince teknik bilgiler verildi ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: AA