Mısır'da İhavan'ın Yasaklanması

Mısır Sosyal Yardımlaşma Bakanı Ahmed Ber'i, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yasaklanmasıyla ilgili hükmün uygulanmasının, yargı süreci tamamlanana kadar ertelendiğini söyledi.

Kahire'de Bakanlar Kurulu binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ber'i, "Bugünkü oturumda, İhvan'ın kapatılması yönündeki hüküm görüşüldü ve yargı süreci tamamalanana kadar uygulamanın ertelenmesine karar verildi" ifadesini kullandı.

Mısır'da İhvan'ın lağvedilmesiyle ilgil davayı gören Kahire Mahkemesi, dün "İhvan'ın kapatılması, derneğin ve derneğe bağlı oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmasına" hükmetmişti. Mahkeme ayrıca, İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almıştı.

İhvan yetkilileri ise davanın idari mahkemede görülmesi gerekirken, uzmanlık alanı farklı olan mahkemede görüldüğünü ve bu nedenle yasalara aykırı hareket edildiği gerekçesiyle dernek hakkında verilen kapatma kararına itiraz edeceklerini bildirmişti.

1928 yılında Hasan el-Benna tarafından kurulan İhvan, "yasal denetiminden muaf" olduğu yönündeki suçlamalar nedeniyle geçen sene martta kendisini sivil toplum kuruluşu olarak tescil ettirmişti.

Kaynak: AA