Küçükköy’deki Halk Oyunları Festivaline Coşkulu Açılış

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı plajlarıyla tanınan Küçükköy beldesinde, ‘4.Uluslararası Kültür ve Folklor Festivali’ önceki gün havai fişek gösterileriyle başladı.

Küçükköy’deki Halk Oyunları Festivaline Coşkulu Açılış
Açılış gecesinde; Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Belediye Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş ile ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Kongo Cumhuriyeti, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Bulgaristan, Romanya, Slovenya, Hırvatistan ve Makedonya gibi ülkelerden katılan 14 halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin sergilendiği gecede vatandaşlar ise halk oylaması formlarını doldurarak en başarılı halk dansları topluluğu finalistlerin belirlenmesi için katkıda bulundu. Türkiye’yi Altınova Belediyesi bünyesindeki Altınova Gençlik Merkezi’nin temsil ettiği organizasyonun açılışında konuşan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, yeşille mavinin kucaklaştığı Ayvalık coğrafyasında herkesi sevgiyle, dostlukla, barışla kucakladığını belirtti.

Barışın simgesinin zeytindalı, Ayvalık ve Sarımsaklı’nın da zeytinin anavatanı olduğunu vurgulayan Ergin, konuk ülkelerin temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada, “Burası Sarımsaklı, burası Ayvalık, burası Ege, burası Anadolu, her köşesi destan dolu. Efsaneler ve uygarlıklar yurdu Anadolu’ya hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. Ergin konuşmasında, “Bu gün farklı ülkelerden, farklı kıtalardan, farklı kültürlerden gelerek bizimle tek yürek olduğunuz için, dostluk şarkılarını aynı aşkla söyleyip, bu ezgileri danslarınızla resimleştirdiğiniz için, Ayvalık semalarını barış haresi ile taçlandırdığınız için hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bu gün Ege kıyılarında suyun iki yakasını, dağların arkasını, okyanuslar sonrasını buluşturduk burada. Dilimiz farklı, dinimiz farklı, rengimiz farklı belki de ama her birimizin kalbi dostça çarpıyor bu akşam, aynı coşkuyla. Başka dillerde söyleyeceğiz türküleri ama hepsi aşkı, dostluğu anlatacak. Farklı inançlar ile göğe açılan ellerin renkleri başka olsa da hepsi barışa umut olacak. Kavgalara karşı söyleyeceğiz barış türkülerini, savaşlara inat. Danslarımızda dostlarla kucaklaşıp, barışla buluşacak ellerimiz. Ve o eller kardeşliğe alkış olacak. Kardeş türküler suyun öte yakasında da yankılanacak. Bundan böyle de yeni dostluklara, tanışmalara, buluşmalara ev sahipliği yapması dileğiyle 4. Uluslararası Kültür ve Halk Dansları Festivaline şeref verdiniz. Herkese iyi eğlenceler dilerim” diye konuşarak organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Küçükköy’lü turizmci Cumhur Kısmet’in yanı sıra Besim Biberoviç ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

KONUK EKİPLERİN LİDERLERİNE PLAKET
Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in konuşmasının ardından organizasyona katılan halk dansları gruplarının temsilcilerine birer plaket verildiği gecede, konuk ekiplerin ülkelerine özgü şarkılar eşliğinde yaptıkları danslarla kapalı pazaryerini dolduran yüzlerce vatandaşı coşturduğu gözlendi.
Kaynak: İHA