Karaciğer Nakline Baklavalı Kutlama

Bursa'da karaciğer rahatsızlığı sebebiyle hayatı kararan Sefail Kılıçlar, nakil ameliyatı sonrasında tekrar sağlığına kavuşmasını sağlık çalışanlarıyla baklava yiyerek kutladı.

Karaciğer Nakline Baklavalı Kutlama
Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de organ nakli en önemli sağlık meselesi olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, organ bağışı ile ilgili yaptığı organizasyonlarla organ bağışı konusunda hassasiyeti artırmaya çalışıyor. Yetkililer, Türkiye’de organ bağışı ve nakil yetersizliği dolayısıyla tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybettiğini söylüyor. Organ nakli sayesinde tekrar sağlığına kavuşanların yüzlerindeki mutluluk ise görülmeye değer. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer nakli olan 57 yaşındaki Sefail Kılıçlar, sağlığına kavuştu. Yapılan başarılı operasyonun ardından karaciğer nakli sayesinde eski güzel günlerine geri dönen Kılıçlar, mutluluğunu hastane personeline baklava ikram ederek kutladı.

14 yıldan beri Hepatit B rahatsızlığı ile mücadele ettiğini ifade eden Kılıçlar, "GATA'da ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nde gerekli teşhisler konuldu. Hayatımda sigara ve içki içmediğim halde karaciğer rahatsızlığı meydana geldi. Nihayetinde başarılı operasyon sonucu tekrar sağlığıma kavuşuyorum. İki gün süren tedavinin ardından artık neşeli bir şekilde yürümeye başladım. Dört dörtlük sıhhatime kavuştuğumu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçlar, organ bağışı sayesinde hayata döndüğünü ifade ederek, "Ben de artık bağışçıyım. Karaciğerimi bağışlayacağım. Bu organ bağışına herkes katılmalı. İnsanlara faydalı olmalıyız" dedi.

Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, Türkiye'nin organ bağışı konusunda Avrupa'nın gerisinde olduğunu belirterek, "Bağış yapanlara minnetarız. Bağış olmayınca nakil olmuyor. Sonuçta bağış sihirli kelime. Bağış konusunda Avrupa'nın 10'da biriyiz. Geriyiz. Bu arzu edilen bir tablo değil" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sefail Kılıçlar, ameliyatında emeği geçen sağlık çalışanlarına teşekkür ederek baklava ikram etti.
Kaynak: İHA