Erbaa’da Akıllı Sayaç Uygulaması

Erbaa Belediyesi halk arasında ‘akıllı sayaç’ olarak bilinen elektronik kartlı su sayacı uygulaması başlattı.

Erbaa’da Akıllı Sayaç Uygulaması
Tokat’ın Erbaa ilçesinde yeni su abonesi olacak ya da sayacını değiştirecek vatandaşların en uygun fiyata sayaç alabilmeleri için yetkilendirme ihalesi yapıldı. Yapılan ihale şartnamesine göre ilçede elektronik kartlı su sayacı satacak olan firmaların 200 TL üzerinde sayaç satamayacağı, fiyatlarına KDV ve montaj dahil hizmet vereceği bildirildi

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Belediye Meclisi kararı gereğince yeni su abonesi olacak vatandaşlar ile 10 yılı aşkın aboneler elektronik kartlı su sayaçlarına geçmek mecburiyetinde olduğunu söyledi.

Yenihan, uzun araştırmalar sonucunda elektronik kartlı su sayacı işinde en uygun olan yetkilendirme yöntemini tercih ettiklerini belirterek, “Belediye olarak tavan fiyatını belirledik ve firmalar arası rekabetin önünü açtık. Halkımıza bizim belirlediğimiz niteliklerde ki elektronik kartlı su sayacını hangi firma daha ucuza satacak ise halkımızda mutlaka onu tercih edecektir. Yeni uygulama özellikle ev ve işyeri sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olumsuzlukları sona erdirecek ve kiracıların su parası ödemeden mülkü terk etmelerinin önüne geçmiş olacağız. Ayrıca başlattığımız bu yenilikçi uygulama ile abone olacaklardan depozito ücreti almayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA