Elektriksiz Okulda Eğitim

İncirliova ilçesindeki İzzet Ayaydın-Ali Sarıyörük İlköğretim Okulunda elektriğin olmaması, eğitimde aksaklıklara yol açıyor.

Geçen yıl yapımına başlanan ve bu yıl mayıs ayında tamamlanan okulun evrak eksikliği nedeniyle elektrik aboneliğini alamadığı belirtiliyor.

Öğrencilerin gıda ihtiyaçlarını karşılayacak kantinin de açılmadığı okulda yönetime tepki gösteren veliler, İncirliova Belediyesi yetkililerinden sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. Belediye yetkilileri ise inşaatı yapanlar resmi evrakları belediyeye ulaştırmadıkları için sorunun çözüme kavuşmadığını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Necla Temurayak, "Okulda yaşanan sıkıntılar bizleri üzüyor. Elektrik abonesi alınamadığı için elektrikleri yok. Bu nedenle öğrencilerin gıda ihtiyaçlarını karşılayacak kantin de açılamadı. Öğrenciler perişan durumdalar. Her öğlen, veliler gelerek öğrencileri yemek yemeleri için evlerine götürüp getiriyorlar. Biz de okul aile birliği olarak çaresiz kaldık. Hiçbir yetkili sorunun çözüme kavuşması için ilgilenmiyor. Okulda 700 öğrenci var ve İncirliova'nın en merkezi okulu olma özelliğini taşıyor. Derdimize yetkililer bir çare bulsunlar" diye konuştu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise okulda elektrik probleminin müteahhit firmanın SGK'dan "borcu yoktur" yazısı almamasından kaynaklandığını ancak kendisinin sorunu çözmek için girişimde bulunduğunu bildirdi. Töre, yarından itibaren okulun elektrik sorununun ortadan kalkacağını kaydetti.

Kaynak: AA