Denizli'de Restorasyon Çalışmaları

Denizli'de önemli tarihi değerlerden biri olan Merzeci Un Fabrikası, Denizli Belediyesi tarafından restore edildi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hiçbir tarihi değerin yok olmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, bu kapsamda Altıntop Mahallesinde atıl durumda olan Merzeci Un Fabrikası'nın restore edilerek ayağa kaldırıldığını belirtti.

Yaptıkları çalışmalarla geçmişe değil geleceğe sahip çıktıklarını kaydeden Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi gibi Denizli'nin değeri olan binaların restorasyonunu tamamladık ve yaşayan mekanlar haline getirdik. Merzeci Un Fabrikası da ayakta kalarak bizlere ulaşan birkaç tarihi değerimizden biri. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan projesi onaylandıktan sonra çalışmalara başladık. 10-15 yıldır terk edilmiş durumda olan Merzeci Un Fabrikası'nda restorasyon tamamlandı. Bu tarihi mekanları Denizli ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum."

Restorasyonu tamamlanan fabrikada, gençlere yönelik çeşitli kurslar, sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceğini belirten Zolan, tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını kente vefa borcu olarak gördüklerini ifade etti.

Kaynak: AA