Buda Ayaklı Belediye

Esenler Belediyesi, hayata dokunan iddialı bir iletişim projesi başlatarak, belediyeyi vatandaşın ayağına götürecek.

Buda Ayaklı Belediye
Esenler Belediyesi, vatandaşa en üst seviyede iletişim hizmeti verilmesi, hizmet kalitesinin arttırılması, süreçlerdeki zaman, emek ve maddi kayıpların giderilmesi amacıyla kurduğu ESTİM’i (Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi) mobil iletişim aracı ile bir kat daha güçlendirdi. ‘Her şartta ve her durumda vatandaşa hızlı hizmet’ ilkesiyle çalışan ESTİM ‘Siz gelemiyorsanız biz kapınızdayız’ sloganıyla yeni bir mobil hizmet dönemi başlattı.

Esenler Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren ESTİM, bundan sonra Mobil İletişim Aracı ile Esenler’i sokak sokak gezerek vatandaşların gerek belediye, gerekse diğer kurumlarla ilgili talep, şikâyet ve önerilerini dinleyip çözümler üretecek. İçerisinde 3G bağlantılı bilgisayarlar, yazıcı, faks, televizyon gibi her türlü iletişim cihazına sahip Mobil İletişim Aracı’nda, vatandaşlar için çeşitli ikram üniteleri de mevcut. Jeneratör, klima gibi her türlü konfor ve teknik donanıma sahip yüz güldüren Mobil İletişim Aracı ile ESTİM, bu alanda Türkiye’de bir ilke daha imza atmış olacak. Türkiye’de ilk ve tek olan Mobil İletişim Aracı ile Esenler Belediyesi, mobil iletişimde bir adım daha öne geçecek.

Ayaklı belediye olarak adlandırılan aracın tanıtımını yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Hayata geçirdiğimiz toplumsal iletişim merkezimizde 7 ayrı kategoride hizmet üretiyoruz. Bir insanın hayatına dair hangi beklentileri varsa bu şehirde bu beklentileri karşılamayı görev bildik. Yüz yüze iletişim noktasında insanların belediyeye gelmesi gerekiyordu. Yeni bir uygulama ile birlikte vatandaşı yormadan ayağına gidiyoruz. Bu araç ikinci bir örneği olmayan çok kapsamlı bir iletişim aracı. Bu araçta Esenler Belediyesi’nin küçültülmüş hali var. Belediye ilgili hangi hizmeti yapmak istiyorsa bu araçta yapabiliyor. Bu aracımız günlük sokaklarda dolaşacak dertlerini dinleyecek, belediye ilgili işlemleri bizzat yapacak ve vatandaşın belediyeye gelmesine gerek kalmayacak” dedi.

Kaynak: İHA