Botanik Bahçesine İlgi

4 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Sülü, yazılı açıklamasında, 17 dönümlük alan üzerinde yer alan Botanik Bahçesi'nin alan itibarıyla küçük bir bahçe olmasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

Botanik Bahçesinin konukları arasında, anaokulları, liseler, üniversite öğrencileri, Gaziantep halkı ve şehir dışından gelen ziyaretçilerin yer aldığını belirten Sülü, "Son dönemde evlenecek olan çiftlerin de gözde mekanı haline gelen ve adeta stüdyoya çevrilen Botanik Bahçesi gördüğü bu ilgiden oldukça memnun. En son aldığımız Gelin Faytonuyla fotoğraf çektirmek isteyenler birbirleri ile yarışıyor. Botanik Bahçesini haftada ortalama 2 -4 bin kişi ziyaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Botanik Bahçesinde bulunan ve eğitim verilen bir bahçe türü olan Keşif Bahçesi'nin de okullar açılmadan önce hazırlıklarını tamamlandığını kaydeden Sülü, şunları belirti:

"Bitki dikimi yapılabilecek olan kasalar renk renk boyanarak bitkilerin nasıl dikileceği bilgisini de paylaşmak adına kasalara bitki dikim levhaları yerleştirildi. Bahçenin dört bir tarafı da bitki dünyasına meraklı gözlerin daha çok dikkatini çekmek adına renklenerek meraklılarını bekliyor. Yapılan bütün bu çalışmalarla ziyaretçilerinin ilgisinin artarak devam ettiği Botanik Bahçesi'nde çalışmalarımız tüm hızı ile sürdürüyor."

Park ve bahçelerin yanı sıra vatandaşlar için yeşil alanlar üretmeye gayret gösterdiklerini dile getiren Sülü, belediyecilik adına en güzel hizmeti vermeye çalıştıklarını aktardı.

Kaynak: AA