Askon, İzmir'de 90 Üyeye Ulaştı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, İzmir'de 100 üyeye ulaşmayı, üyeler arasındaki ticaret hacmini artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kordon Otel'de basın toplantısı düzenleyen Hazırbulan, ASKON İzmir şubesi hakkında bilgi verdi. 1 yıl önce İzmir'de şube açtıklarını belirten Hazırbulan, "90 üyeye ulaşmış durumdayız. İzmir'de üyelerimizin çalışan sayısı 3 bin civarındadır. Üyelerimizin ortalama iş hacmi 200 milyon liradır. İzmir'de yıl sonuna kadar 100 üyeye ulaşmak ve üyeler arasındaki ticaret hacmini arttırmak istiyoruz" dedi.

Bursa ve Konya şubesi ile ortaklaşa çalışmalarının olduğunu dile getiren Hazırbulan, "İzmir'deki üyelerimizi diğer şubelerimize götürdük ve ticari hareket oluşmasını sağladık. Kasım ayının sonunda Kuzey Irak iş gezimiz var. Ardından Gürcistan, Azerbaycan ve Libya iş gezisi planlıyoruz" diye konuştu.

ASKON'un "haklı zenginlik" vizyonu ile kurulduğunu belirten Hazırbulan, şunları kaydetti:

"Misyonumuz üye işletmelerin ve ülkenin rekabet gücünü arttırmak, haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermektir. Haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek, iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmaktır. ASKON'un Türkiye genelinde 15 şubesi bulunmaktadır. Diğer illerde de şubeleşme çalışmaları devam etmektedir. Yıl sonu hedefimiz 24 şube olmaktır. ASKON'un Türkiye genelinde 3 bin üyesi bulunmaktadır. Üyelerimizin toplam çalışan sayısı 350 bin kişidir. Üyelerimizin toplam iş hacmi ise 50 milyar liradır."

Dünyada haksız paylaşımının olduğunu ifade eden Hazırbulan, "Şu an dünyada söylenen rakamlara göre 70 trilyon dolarlık bir hasıla var. Bunun paylaşımına baktığımız zaman maalesef çok dengesiz bir paylaşımın olduğunu görüyoruz. Dünyanın nüfusunu 7 milyar olarak kabul edersek sadece 3 bölge AB, ABD ve Japonya bu 70 trilyon dolarlık hasılanın 40 trilyonunu paylaşıyor. Bu 3 bölgenin nüfusu da toplam 1 milyar civarında. Kalan 6 milyar nüfus da geri kalan 30 trilyon doları paylaşıyor. Dünyada adil olmayan bir dağıtım var. ASKON, adalet temelinde oluşturduğumuz bir dernek. Bu dağılımları Türkiye'ye endeksleyecek olursak, Türkiye eskiye nazaran daha iyi bir durumda. Bu dağılım biraz daha dengelenmiş durumda ancak yeterli değil" diye konuştu.

ASKON genel merkezin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 400 bin ağaçlandırma yapıldığını belirten Hazırbulan, İzmir'de de 5 bin fidanlık ağaçlandırma çalışmalarının olacağını söyledi.

Kaynak: AA