2b Yürüyüşcüleri İzmit’te

İstanbul Ümraniye’de ikamet eden ve 2B yasasının kendilerini mağdur ettikleri gerekçesiyle tepkilerini göstermek üzere Ankara’ya yürüyen 3 kişi, 5 günlük yolculuğun ardından İzmit’e ulaştı.

2b Yürüyüşcüleri İzmit’te
Kamuoyunda uzun süredir konuşulan 2B yasasının kendilerini ve birçok insanı mağdur ettiğini savunan 3 kişi, 5 günlük yürüyüşün ardından İzmit’e ulaştı. 19 Eylül günü İstanbul Ümraniye Tepeüstü mevkiinden sorunlarını dile getirmek üzere Ankara TBMM’ye gitmek üzere yürüyerek yola çıkan ve İzmit’e ulaşan 3 kişi, 1 Ekim günü Ankara’da olacaklarını belirttiler.

Mali Müşavirlik yapan evli ve 2 çocuk babası olan 2B Platform Sözcüsü İsmail Coşkun, “Biz bütün siyasi partilerden destek istedik. Ortak bir önerge vererek halkın bu sorununa ortak bir şekilde önerge vermelerini istiyoruz. Çünkü bütün siyasi partilerin üyeleri bu konudan oldukça mağdur durumdadır” şeklinde konuştu.

“GRUP TOPLANTILARINA KATILARAK SORUNLARIMIZI DİLE GETİRECEĞİZ”
“1 Ekim tarihinde meclisteki partilerin grup toplantılarına katılarak sorunlarımızı dile getireceğiz” diyen Coşkun, İstanbul’daki komşularının da 30 Eylül günü otobüslerle yola çıkarak meclise geleceklerini söyledi.

Coşkun, “Türkiye’de 2B yasasından mağdur olan bütün vatandaşları 1 Ekim günü meclisin önüne bekliyoruz” dedi.

57 yaşındaki Ali Akkaya ise, 27 sene sonra belediyeden emekli olduğunu ve bütün kazancını ev yapabilmek için harcadığını söyledi.

Akkaya, “Benden 2 bin lira para aldılar, evimi yaparken de 2 bin lira ceza ödedim. Ben de mahallemde 2B birlik ve dayanışma derneği kurdum. Evimi mahallemi kurtarmak için 5 gündür yoldayım. Bu yaştan sonra çocuklarım için yeniden ev yapacak durumum da yok” dedi.

Özel bir firmada çalışan ve isten kovulma pahasına yollara düştüğünü belirten evli ve 1 çocuk babası Baki Değirmi (53) ise, “Bu sorun sadece bizlerin sorunu değil. Türkiye’de 2B arazileri üzerinde yaşayan bütün insanların sorunudur. Burada bütün insanların bizlere yardımcı olmasını duyarlı olmasını istiyoruz. Evlerimiz ellerimizden gittiği anda barınacak yaşayacak yerimiz kalmayacak. Biz de evlerimize sahip çıkabilmek için böyle bir yürüyüş başlattık” dedi.

Kaynak: İHA