19 İlde Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Antalya'da özel bir meslek eğitim merkezinde sahtecilik yaptıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında 10 öğretmenin de bulunduğu 60 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kursa devam etmeyen kişileri kursa katılmış gibi gösteren ya da yerlerine başkalarını soktukları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında merkezin sahibi O.Ö, merkez müdürü Y.B.Ö. ile kamu ve özel kuruluşlarda çalışan 10 öğretmen ve merkez aracılığıyla kurstan belge alanların bulunduğu Antalya ile 18 farklı ilden 60 kişi "Resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. İfadelerinin ardından cumhuriyet savcılığının talimatına göre zanlıların gözaltına alınacağı ya da serbest kalacağı bildirildi.

Örgütün masörlük, berberlik, aşçılık gibi birçok meslek dalında vatandaşlara normal kurs ücretinin iki katına mesleki belge verdikleri iddia edildi.

Kaynak: AA