Yunanistan'da Yeni Grev Haftası

Yunanistan'da, mali krizle mücadele kapsamında tasarruf amacıyla memurların işten çıkarılması ve açığa alınmasına itiraz eden Kamu Çalışanları Federasyonu , yeniden 48 saatlik grev kararı aldı.

Yapılan açıklamada, ADEDY'nin, hükümetin bu konudaki kararını protesto amacıyla 24-25 Eylül tarihleri için 48 saatlik grev kararı aldığı belirtilirken, eylemin birinci günü olan 24 Eylül'ün ülke gelinde genel bir greve dönüşmesi için Yunanistan İşçi Konfederasyonu ile anlaşmaya vardığı ifade edildi. GSEE'nin bu konudaki kararını yarın gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamasının beklendiği belirtildi.

Diğer yandan, Yunanistan Yerel Yönetim Çalışanları Federasyonu da, yarından itibaren 48 saatlik grev kararı aldığını açıkladı.

Hükümetin kamuda işten çıkarma ve açığa alma kararını protesto eden yerel yönetim çalışanlarının, yarın başkent Atina'da Karaiskaki meydanında saat 11:00'de gerçekleştireceği mitingin ardından İdari Reformlar Bakanlığına yürüyeceği bildirildi.

Bu arada, ADEDY'nin kararıyla 48 saatlik grev gerçekleştiren sigorta fonları çalışanları, eylemlerini yarından itibaren 48'er saatlik grevler şeklinde sürdürme kararı aldı. Okulların birleştirilmesi kapsamındaki atamaları ve açığa alınmaları protesto eden orta öğretim görevlilerinin de pazartesi ve salı günü işbaşı yapmayacakları öğrenildi.

Kaynak: AA