Ümraniye Belediyesi’nden 'İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı”

Ümraniye Belediyesi Türkiye’de ilk kez 1’inci Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı düzenliyor.

Ümraniye Belediyesi’nden 'İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı”
Bugün başlayan ve Hollanda, ABD, Fransa, İngiltere, İran ve Dubai’den desen uzmanlarının katıldığı çalıştay 29 Eylül’e kadar devam edecek.
Türkiye’de ilk kez Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Tasarım Merkezi’nin birlikte düzenlediği, 1’inci Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı “Tarihsel Süreç ve Yeni Denemeler” isimli program Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda başladı.

“Türkiye’de İslami Geometrik Desenler” isimli panel programına, Hollanda, ABD, Fransa, İngiltere, İran, Dubai ve Türkiye’den uluslararası İslam sanatları desen uzmanları katıldı.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve aralarında Jay Bonner, Eric Broug, Jean-Marc Castera, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve çok sayıda konuk katıldı.

Çalıştay ile ilgili bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Emin Mollaoğlu, “23-29 Eylül arası devam edecek olan çalıştay ve sergi Türkiye’de bir ilk olup, Ümraniye Belediyesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Çalıştayın diğer programları Sultanahmet İstanbul Tasarım Merkezi Buhara Özbekler Tekkesi’nde devam edecek” dedi.

“Tarih-Kaynaklar”, “Klasik Yöntemler” ve “Modern Uygulamalar” olmak üzere üç ana başlık altında kurgulanan program panel, görsel sunum, sergi ve gezi ile 7 gün boyunca sürecek.
Kaynak: İHA